Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Kandidati za novog župana Sisačko-moslavačke županije

Sve ih poznajemo, a jednog od njih građani će izabrati za novog župana Sisačko-moslavačke županije.

Sve ih poznajemo, a jednog od njih građani će izabrati za novog župana Sisačko-moslavačke županije.

Županijsko izborno povjerenstvo potvrdilo je u  petak , 26. rujna kako će se na prijevremenim izborima za župana u Sisačko-moslavačke županije za povjerenje birača „boriti“ šest kandidata –  pet stranačkih i jedna nezavisne liste birača.

Kao nezavisni kandidat na izborima 12. listopada natjecat će se bivši načelnik općine Martinska Vesi Ivica Dadović, a njegovi kandidati za zamjenike su dr. Viktorija Kaleb iz Petrinje i Andrija Borbelj iz Popovače.

Kandidat Hrvatskih laburista-stranke rada je  saborski zastsupnik Mladen Novak, dok su mu zamjenici Igor Smolčić iz Siska i Dalibor Adamović iz Kutine.

Kandidat Hrvatske stranka prava dr. Ante Starčević do četvrtka ujutro bio je  dr. Tomislav Dujmenović, no on je iznenada odustao, ali su se u roku  skupili potpisi za  Veljka Novaka iz Siska HSP AS na ove izbore izlazi samostalno. Zamjenici Veljka Novaka su  Dario Hegel iz Velike Ludine i Slavko Muža iz Gline.

Pejo Trgovčević kandidat je Hrvatske stranke prava koja izlazi u koaliciji sa strankama A-HSS, HDRS, UDU i DSU. Zamjenik mu je Rajko Mladenović (HDRS) iz Siska i Vinko Debeljak (HSP) iz Novske.

SDP-ovac Davorko Vidović iz Siska kandidat je koalicije SDP, HNS, HSU , SDA. Zamjenici su mu bivši dožupani Zdenko Vahovec (SDP) i Ivan Nekvapil (HNS), obojica s kutinskog područja.

HDZ-ov Ivo Žinić iz Gline kandidat je koalicije HDZ ,HSS, BUZ, a zamjenici su mu Anita Sinjeri Ibrišević (HSS) iz Siska i Marin Piletić (HDZ) iz Novske.

 

Više vijesti

Copyright © 2023 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.