Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Pet medalja karatistima Croatie!

U organizaciji Hrvatskog kyokushinkai karate saveza i domaćina Karate kluba „Budo Ryu-škola ratnika“ Zaprešić, u subotu 4. listopada. 2014., održan je međunarodni Kyokushinkai karate turnir „Kup grada Zaprešića“.

Natjecanje je održano u sportskoj dvorani OŠ Ljudevita Gaja u Zaprešiću, a nastupili su kyokushinkai karate klubovi iz Austrije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, ukupno 64 natjecatelja, u borbama.

Karate klub Croatia iz Siska je sudjelovao u sastavu: Daniel Furdi, Roko Karaula i Roko Aralica u kategoriji limača, Ana Kukić i Klara Prpić u kategoriji kadetkinja, te Marko Krizmanić u kategoriji juniora.

Najbrojnija  konkurencija je bila u najmlađoj kategoriji limača, no unatoč tome Siščanin Roko Aralica se uspio probiti u samo finale i osvojiti srebrnu medalju nakon poraza od Svetislava Mitrovića iz BiH.

Uspješno us nastupili i Roko Karaula, koji je u konačnici osvojio brončanu medalju, te Daniel Furdi koji je osvojio četvrto mjesto u kategoriji starijih limača.

Kadetkinje Croatie Ana Kukić i Klara Prpić su imale velike okršaje sa starom poznanicom iz Samobora Gabrijelom Suša, koja je bila uspješnija u finalu, tako da je u konačnici Klara Prpić osvojila drugo mjesto, a Ana Kukić treće.

Nakon eksplozivnog početka i nokauta Marka Krizmanića nad svojim protivnicima u kvalifikacijama, finalni meč između Antonia Ivkovića iz Samobora i Siščanina Marka Krizmanića je puno obećavao.

Na samom početku meča došlo je do izmjene snažnih udaraca, tako da je Krizmanić uspio nametnuti svoj uobičajni ritam, ali krajem meča dolazi do “stare” povrede Krizmanićeve ruke, što je uvjetovalo gubitak završne borbe i osvajanja drugog mjesta u juniorskoj kategoriji.

Trenerski dvojac Dragoslav Krnjaić i Nenad Đurić je u konačnici zadovoljan s osvojene tri srebrne i dvije brončane medalje svojih učenika, ali nemaju vremena za veliki odmor, jer ih već idući mjesec očekuje Otvoreno Prvenstvo Bosne i Hercegovine, a nakon toga početkom prosinca Prvenstvo Hrvatske koje će se održati u Samoboru.

Više vijesti

Copyright © 2023 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.