Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Studentima uručeni Ugovori o stipendiranju

Na natječaj za studentske stipendije ove se godine javilo 79 studenata.

Na natječaj za studentske stipendije ove se godine javilo 79 studenata.

U sjedištu Sisačko-moslavačke županije u Sisku u petak 28. studenog 2014. je 25 studenata prijediplomskih studija iz različitih dijelova naše županije potpisalo ugovore o stipendiranju u ovoj akademskoj godini. Županija će studente podupirati novčanim iznosom od 700 kuna mjesečno.
Zajedno sa svojim zamjenicima Anitom Sinjeri Ibrišević i Marinom Piletićem, studente – stipendiste pozdravio je župan Ivo Žinić. Podsjetio je da su prije nekoliko dana ugovori o stipendiranju uručeni i srednjoškolcima te dodao kako je uvjeren da su ovakve stipendije naš ulog u budućnost.
„Budućnost je u mladosti, upravo u vama, dragi studenti.Mladi ljudi koji će biti školovani za budućnost i razvoj naše županije su bitni.Nažalost, moram i to konstatirati, svi to znamo, teška je situacija u Republici Hrvatskoj i nakon završetka školovanja teško je naći posao, ali ja vjerujem, čvrsto u to vjerujem, da ćete vi kad završite svoje fakultete imati mogućnost zapošljavanja, da nećete dugo morati čekati radno mjesto. Na vama je da odradite svoj posao, da završite svoje fakultete“, poručio je župan stipendistima.
Županija već iz prijašnjih godina ima 70 studenata stipendista, tako da je s ovih novih 25 ukupno 95 korisnika županijskih stipendija.Podjednak je i broj srednjoškolskih stipendija, podsjetio je župan Žinić.
Na natječaj za studentske stipendije ove se godine javilo 79 studenata.Njih 58 je zadovoljilo tražene kriterije, a prvih 25 na listi i dobilo stipendiju.
„Nadam se da će ove stipendije pripomoći u vašem studiranju.Naravno da one nisu dostatne za sve troškove koje imate i koje ćete imati na vašim fakultetima, ali vjerujem da će pomoći i vama i vašim roditeljima da lakše studirate, a na vama je da se ozbiljno prihvatite posla jer vas i ovaj ugovor obvezuje na poštivanje određenih rokova“, poručio je župan studentima stipendistima.
Poželio im je uspjeh u studiranju i obećao da stipendije neće kasniti.
U ime svih studenata, dobitnika ovogodišnijih stipendija zahvalila je studentica iz Petrinje, Vanja Uzelac.

Više vijesti

Copyright © 2023 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.