Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Učiteljski fakultet u Petrinji dobio novi studentski restoran

“Novi studentski restoran zasigurno će oplemeniti živote petrinjskih studenata, ali Petrinji bi dobro došao i studentski dom“,rekao je dekan Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Ivan Prskalo.

“Novi studentski restoran zasigurno će oplemeniti živote petrinjskih studenata, ali Petrinji bi dobro došao i studentski dom“,rekao je dekan Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Ivan Prskalo.

Na petrinjskom Odsjeku Učiteljskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u utorak, 9.prosinca 2014. svečano je otvoren Studentski restoran Studentskoga centra u Sisku.
Presijecanjem vrpce, novi su, moderno dizajnirani studentski restoran u Petrinji zajedno otvorili rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar.

 

DSC_0053
„Studirati bez studentskog standarda, bez studentske prehrane sigurno je u današnje vrijeme dosta teško.Otvaranje ovog restorana dokaz je da se brinemo o studentima, o njihovom standardu.Posebno pohvalno je što je Studentski centar zapravo svojim sredstvima opremio ovaj prostor, dakle sredstvima od rada studenata preko Student servisa koja su pametno uložili.Napravili su jedan dobar iskorak na korist svih studenata koji studiraju na Učiteljskom fakultetu u Petrinji“, rekao je ministar Mornar, prvi ministar koji je ovu visokoškolsku ustanovu posjetio nakon 1996. godine.
Rektor sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc Damir Boras  istaknuo kako je Studentski centar u Sisku pokazao da razumije kako ovaj grad za studente treba nešto više nego što je do sada bilo.
“Nadam se da će Petrinja s ovom kantinom studentima, čiji život je težak, jer treba puno učiti,pripomoći da imaju bolju energiju, ali i da im možda bude i mjesto okupljanja.Petrinja je prekrasan grad, ima puno zelenih prostora, obnavlja se i ovo je jedan korak da pokažemo kako Sveučilište u Zagrebu može djelovati i u ovakvim gradovima“, dodao je rektor Boras.

DSC_0035
Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu s odsjecima u Petrinji i Čakovcu ima oko dvije tisuće studenata.Na petrinjskom Odsjeku studira ih osamstotinjak.Stotinjak studenata u Petrinji su podstanari.
“Novi studentski restoran zasigurno će oplemeniti živote petrinjskih studenata, ali Petrinji bi dobro došao i studentski dom“,rekao je dekan Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof.dr.sc. Ivan Prskalo.Podsjetio je dekan i na dugu tradiciju obrazovanja učitelja koja u Petrinji traje više od 150 godina.
„Vrsnoća petrinjskog Fakulteta prepoznata je i izvan Sisačko-moslavačke županije i studenti iz mnnogih krajeva Hrvatske dolaze studirati u Petrinju“, podsjetio je Prskalo.
Da će otvaranje restorana, petrinjskim studentima omogućiti kvalitetniji životni standard, uvjeren je i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić koji je svečanosti nazočio sa svojom zamjenicom Anitom Sinjeri Ibrišević.

 

žinić sc
„Grad Petrinja sa svojih 150 godina tradicije obrazovanja učitelja ovo zaslužuje. Ono što nam je svakako potrebno je to da naši studenti imaju kvalitetnije uvjete za učenje, a kako bi mogli postići jednu izvrsnost, koju svi od njih očekujemo. Mi smo mala zemlja i samo kvalitetom, znanjem i izvrsnošću možemo uspjeti. Zahvaljujem dekanu i svima koji su doprinijeli da se otvori ovaj restoran. Vjerujem da je ovo samo početak, jer očekujemo uskoro isto takav i u Sisku“, rekao je župan Žinić.
Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović,u svom je obraćanju podsjetio kako Petrinja stoljećima slovi kao „grad učitelja“.

DSC_0036„U ime Grada i građana Petrinje svima vam velika hvala, jer došli ste ovdje i pokazali da nismo izgubljeni grad, ali da smo možda izgubljena vrijednost u Lijepoj našoj. Hvala vam uz želju da svi zajedno damo još veću vrijednost  i da Petrinji koja je platila veliku cijenu u Domovinskom ratu vratimo onaj izgled kao što je bio 1987. godine, kada smo dobili Zlatni lampaš”, rekao je petrinjski gradonačelnik.
Ravnatelj Studentskog centra u Sisku Božan Šutalo izvijestio je pak kako su samo projektiranje i izgradnja restorana trajali dva mjeseca.U restoranu je zaposleno i šest novih djelatnika.

DSC_0029

Studentski restoran u Petrinji radit će od ponedjeljka do subote.Dnevno će nuditi 130 obroka, plus 20 vegeterijanskih, dakle ukupno 150 obroka.Dvije trećine cijene obroka od 22,60 kuna financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, dok će same studente, uz studentsku „iksicu“ obrok koštati 6,50 kuna.

Više vijesti

Copyright © 2023 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.