Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Aktualno stanje u sisačkoj rafineriji

„Želimo pomoći kao županija da ipak zadržimo ta radna mjesta, jer gašenjem INA rafinerije nafte Sisak dolazi u pitanje i budućnost ovog grada i ove županije što bi bilo nedopustivo!“

„Želimo pomoći kao županija da ipak zadržimo ta radna mjesta, jer gašenjem INA rafinerije nafte Sisak dolazi u pitanje i budućnost ovog grada i ove županije što bi bilo nedopustivo!“

Župan Ivo Žinić je sa zamjenicima Anitom Sinjeri-Ibrišević i Marinom Piletićem u petak, 16. siječnja 2015. godine, održao konferenciju za novinstvo u velikom kabinetu sjedišta Županije u Sisku. Tema je bila „Aktualno stanje u sisačkoj rafineriji“.

Župan je odmah u početku naznačio kako je riječ o jedinom preostalom važnom gospodarskom subjektu u gradu Sisku: „I u dosadašnjim našim aktivnostima pokušavali smo dati potporu, prije svega, Stožeru za obranu INA rafinerije nafte Sisak, radnicima, sindikatima“. Tijekom prošle godine održano je nekoliko operativnih sastanaka, rekao je Žinić, sa sindikatima, gdje je dogovorena puna potpora Sisačko-moslavačke županije u pokušaju razrješenja ovog problema. „Kao što znate, županijska uprava bez pomoći Vlade RH ne može previše pomoći i ne može osigurati opstojnost ovog gospodarskog subjekta“, ali je župan naglasio kako je stav županijske uprave da Vlada nije poduzela sve mjere koje je mogla.
„Mi ćemo poduzeti sljedeće: pozvat ćemo premijera i ministra gospodarstva na tematsku sjednicu Županijske skupštine, koja će biti organizirana u što je moguće kraćem roku, gdje će jedina točka dnevnog reda biti trenutno stanje gospodarstva u Sisačko-moslavačkoj županiji.“ Uz rafineriju, njeno stanje i mogućnosti opstojnosti, što je neprijeporna najvažnija tema, govorit će se i o kutinskoj Petrokemiji i sisačkoj tvrki Siscia.
Iz razgovora s ljudima iz struke jasno je, rekao je župan, kako je održivost rafinerije u Sisku moguća, u neposrednoj blizini, na naftnim poljima Stružec postoje dovoljni kapaciteti da ova tvrtka može poslovati.
Poziv na tematsku sjednicu Županijske skupštine bit će upućen i novoizabranoj predsjednici RH Kolindi Grabar Kitarović, pozivajući se upravo na njen prijeizborni program, u kojem je važna stavka oporavak i očuvanje hrvatskog gospodarstva.
Nastojanja županije Ivo Žinić je sažeo u jednu rečenicu: „Želimo pomoći kao županija da ipak zadržimo ta radna mjesta, jer gašenjem INA rafinerije nafte Sisak dolazi u pitanje i budućnost ovog grada i ove županije što bi bilo nedopustivo!“

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.