Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Dodjeljene godišnje nagrade Zaklade “Iskra”

Među 24-ero nagrađenih, ove je godine šestero osnovaca;15 polaznika srednjih škola te tri studenta prve godine fakulteta.

Među 24-ero nagrađenih, ove je godine šestero osnovaca;15 polaznika srednjih škola te tri studenta prve godine fakulteta.

Svečanost pete dodjele godišnjih nagrada Zaklade Iskra za nadarenu djecu Sisačko-moslavačke županije održana je u četvrtak, 22. siječnja 2015.  u Novskoj, u prostoru tamošnje Glazbene škole.Popraćeni zasluženim pljeskom,svoja priznanja i nagrade u iznosu od pet tisuća kuna preuzelo je dvadeset četvero djece i mladih s naše županije koji su u prošloj školskoj godini ostvarili zapažene uspjehe u školskim i izvanškolskim aktivnostima, te na različitim međunarodnim, državnim i županijskim natjecanjima.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Ovdje večeras u Novskoj zaista iskri i koliko ima tih divnih iskri, tvore jedan prekrasan plamen“, rekao je pozdravljajući nagrađene učenike, njihove roditelje i mentore zamjenik sisačko-moslavačkog župana Marin Piletić:

U hramu smo kulture novljanskoga kraja, rekao je, među ostalim zamjenik župana Marin Piletić u kojem dodjelujemo osim nagrada nadarenim umjetncima i učenicima uspješnima u bilogiji, kemiji, fizici, onima koji su svojim postugnućima na brojnim natjecanjima ovu nagradu i zavrijedili.“

„Ove nagrade jedan su od načina poticanja izvrsnosti mladih, talentiranih ljudi“, napomenuo je upravitelj Zaklade, Zoran Vasić:

Bitno je istaknuti kako je Sisačko-moslavačka županija jedna od rijetkih i prva  koja je prepoznala važnost osnivanja ovakve Zaklade za pomoć nadarenoj djeci. Ovdje se ne gleda socijalni kriterij. Vrednije se nadarenost, a da se doista radi o upornosti i nadarenosti pokazuju i rezultati određenog broja učenika koji su primili nagradu po peti put.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Naime, prema Pravilniku i Statutu Zaklade,talentirani učenici, mogu se opetovano javljati na natječaj, bez obzira jesu li tu nagradu već osvajali:

Na ovaj peti natječaj Zaklade „Iskra“ raspisan početkom prosinca prošle godine,javilo se 45-ero učenika.Dodijeljene su 24 nagrade pojedinačne vrijednosti 5 tisuća kuna.Broj nagrada koje se dodjeljuju uvjetovan je visinom financijskih sredstava na računu Zaklade.Sredstva se prikupljaju donacijama, a najveći donator je Sisačko-moslavačka županija koja Zakladu podupire sa 100 tisuća kuna godišnje.

Među 24-ero nagrađenih, ove je godine šestero osnovaca;15 polaznika srednjih škola te tri studenta prve godine fakulteta.

Najviše nagrađenih dolazi iz Novske – njih šest.Pet je dobitnika iz Kutine.Po četiri iz Siska i Popovače.Tri nagrade otišle su u Petrinju te dvije u Lipovljane.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Svi nagrađeni postaju ujedno i članovi Kluba Zaklade „Iskra“ kako bi promovirali rad Zaklade te i drugu djecu poticali na izvrsnost.

U ime svih nagrađenih, zahvalila je Bruna Habek, odlična učenica 1.razreda Srednje škole Tina Ujevića iz Kutine, koja je prošle godine osvojila prvo mjesto na državnom Lidranu za svoj literarni rad te prvo mjesto na županijskom natjecanju iz geografije.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA:

Tijekom pet godina njezina postojanja, za nagradu Zaklade „Iskra“ natjecala su se ukupno 343 učenika.Njih 113 nagradu je i osvojilo u ukupnom iznosu od oko 740 tisuća kuna.Uz Sisačko-moslavačku županiju, Zakladu je u ovih pet godina poduprlo više od 250 donatora.Sva tijela Zaklade rade bez naknade.

 

Evo i tko su ovogodišnji dobitnici nagrada Zaklade Iskra za Iskra za nadarenu djecu Sisačko-moslavačke županije:

1.Vilim Lendvaj, Popovača
2.Mislav Glibo, Kutina
3. Valentina Runko, Sisak
4. Tea Harčević, Petrinja
5. Marcela-Maria Skrbin, Sisak
6. Antonio Matošević, Sisak
7. Sebastijan Debeljak, Novska
8. Antonio Katušić, Novska
9. Sanja Ranić, Petrinja
10. Klara Ćosić, Lipovljani
11. Alisa Zobel, Popovača
12. Rebecca Bjelanović, Novska
13. Katja Grujić, Novska
14. Marija Ćosić, Lipovljani
15. Iva Topić, Kutina
16. Ines Lončar, Novska
17. Sara Zobel, Popovača
18. Leo Obadić, Kutina
19. Bruna Habek, Kutina
20. Daniela Ivanković, Kutina
21. Filip Beleta, Popovača
22. Hanna Kuruzović, Novska
23. Krešimir Špoljarić, Staro Praćno, Sisak
24. Luka Posilović, Petrinja

 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.