Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

HSP pozvao Vladu na raskid ugovora s MOL-om

Predstavnici Hrvatske stranke prava uputili su u četvrtak, 29.siječnja 2015. godine s konferencije za novinare održane u Sisku poziv Vladi RH da žurno započne proceduru raskidanja ugovora o prodaji Ine mađarskom MOL-u.

„Za takav potez Vlada ima jake pravne i druge argumente, jer se mađarski MOL ugovorom obvezao izvršiti ulaganja u modernizaciju riječke i sisačke rafinerije. Mađarska strana nije ispoštovala ugovorne obveze, stoga Hrvatska ima potpuno pravo započeti proceduru raskidanja ugovora o prodaji Ine i na kraju ugovor proglasiti ništavnim, jer je mađarska strana prekršila glavne stavke toga ugovora kojim se obvezala uložiti u modernizaciju sisačke rafinerije, a ne bez donošenja strategije i plana ulaganja i bez ikakvog opravdanog razloga obustaviti proizvodnju, što je, držimo mi u Hrvatskoj stranci prava,nažalost,početak zatvaranja Rafinerije Sisak.Ukoliko hrvatska Vlada ne postupi po našem prijedlogu mi u HSP-u držat ćemo to činom izdaje hrvatskih nacionalnih interesa.Raskidanje ugovora s MOL-om je jedina pravna i opravdana bitka koja nam je ostala, jer onu političku smo zbog neodlučnosti i nesposobnosti ove Vlade očito izgubili“, rekao je dopredsjednik stranke i predsjednik Županijskog vijeća HSP-a Sisačko-moslavačke županije Pejo Trgovčević.

Konferenciji u Sisku nazočio je i predsjednik HSP-a Danijel Srb.

Podsjetio je da se Hrvatska stranka prava od početka protivila prodaji Ine – još za vrijeme Račanove, a potom i Sanaderove Vlade.U vrijeme premijerke Jadranke Kosor, tražili su, kaže, da se ugovor s MOL-om proglasi ništavnim i zamrzne, jer je već tada bio pokrenut pravosudni proces protiv Sanadera.

„Situacija u kojoj se obustavlja proizvodnja u sisačkoj Rafineriji za grad Sisak znači tragediju“, kaže Srb.“Mi danas ovdje progovaramo o tome kako bismo dali potporu ljudima koji žive od Rafinerije i koji nemaju drugu egzistenciju, ali i kako bi jasno uputili poruku hrvatskoj Vladi: „Vi ne postojite zato da primate plaću, nego zato da zaštitite ljude i hrvatske nacionalne interese“.

Osvrnuo se i na najave o mogućoj prodaji dionica HEP-a.

U HSP-u takvu mogućnost smatraju nedopustivom i poručuju : „Nema prodaje!“

Krenu li stvari u tom smjeru, spremni su, kažu, organizirati prosvjede u Zagrebu.

Prokomentirao je i konferenciju stranke HSP dr. Ante Starčević, održanu dan ranije u Sisku.

“HSP AS nema nikakav legitimitet govoriti o pravaštvu i pravaškom kišobranu. Oni praktički više ni ne postoje, napušataju ih masovno članovi podružnice, a upitna je i legitimnost njihova izbornog sabora u Zadru…

Mi ovom konferencijom za novinare pokazujemo da nitko neće uspjeti posvađati nas u Hrvatskoj stranci prava i nikakve priče da će s Danijelom Srbom razgovarati, a s Pejom Trgovčevićem neće, ne prolaze“, rekao je Srb na konferenciji u Sisku.

Za pokušaje „duhovitosti“ na račun njegova prezimena, rekao je kako je riječ o primitivizmu kojeg u ozbiljnoj hrvatskoj politici ne bi trebalo biti.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.