Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

INA ostaje otvorena za konstruktivnu raspravu

Priopćenje INA d.d.:

Sisak, 17. Siječnja 2015. – Povodom održavanja Okruglog stola o Rafineriji nafte Sisak, ističemo kako smo svjesni važnosti dijaloga o ovakvim pitanjima no isto tako smatramo kako se takav dijalog treba održavati u okvirima konstruktivne rasprave tijekom koje bi se na adekvatan način mogli ravnopravno ponuditi argumenti svih uključenih strana. Inin menadžment ostaje otvoren za sva pitanja vezana uz poslovanje kompanije te ujedno poziva i Radničko vijeće da u skladu sa svojim ovlastima sazove sastanak na kojem bi sa menadžmentom ta pitanja i  raspravili.

Što se tiče trenutne proizvodnje u Sisku, temeljem odluke donesene na razini operativnog menadžmenta, a u skladu s najboljom industrijskom praksom, u Rafineriji nafte Sisak u siječnju je došlo do privremene obustave proizvodnje uslijed isteka zaliha domaće nafte. Navedena obustava proizvodnje predstavlja uobičajenu mjeru optimizacije poslovanja koja ne podrazumijeva zatvaranje rafinerije, niti smanjenje broja zaposlenika. Ova mjera optimizacije je predstavljena svim razinama menadžmenta te odobrena prošle godine u sklopu poslovnog plana kompanije za ovu godinu.

Razumijemo zabrinutost Ininih zaposlenika te lokalne zajednice vezano uz budućnost sisačke Rafinerije, no prilikom donošenja odluka o proizvodnji u obzir moramo uzeti ekonomsku realnost i održivost poslovanja. Prerada u sisačkoj Rafineriji ovisna je o vanjskom okruženju odnosno tržišnim uvjetima, pri čemu je fokus Ininog menadžmenta na optimiziranju poslovanja te ostvarenju maksimalne profitabilnosti Ininog rafinerijskog segmenta. U tom kontekstu, moramo istaknuti kako Inin menadžment ne može biti pod utjecajem političkih pritisaka pri donošenju odluka koje mogu imati značajan utjecaj na kompaniju.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.