Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Kutina- jačanje socijalne uključenosti starijih

Cilj projekta je širenje društvenih usluga za stare i nemoćne osobe, a u Kutini će biti osnovan Klub za starije i nemoćne i dodatno će se ojačati rad s volonterima.

Cilj projekta je širenje društvenih usluga za stare i nemoćne osobe, a u Kutini će biti osnovan Klub za starije i nemoćne i dodatno će se ojačati rad s volonterima.

UNUK – Udruga nezaposlenih u Kutini u ožujku će s partnerima započeti projekt „Kutina – jačanje socijalne uključenosti starijih“ za koji je iz europskih fondova dobila potporu u iznosu 100 tisuća eura. Danas je održan prvi radni sastanak Udruge UNUK i partnera: Grada Kutine, Udruge OSI Kutina i Zaklade Sandre Stojić te Razvojne agencije Mrav Kutina.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voditelj Ureda UNUK-a Zdenko Lončarić izvijestio je kako će se pojekt provoditi na području Grada Kutine te LAG-a Moslavine tijekom 14 mjeseci. UNUK je projekt osmislio uz stručnu pomoć Razvojne agencije Mrav. Cilj projekta je širenje društvenih usluga za stare i nemoćne osobe, a u Kutini će biti osnovan Klub za starije i nemoćne i dodatno će se ojačati rad s volonterima. Projektom će se otvoriti ukupno šest novih radnih mjesta, a zaposlit će se dvije mlade osobe do 29 godina te dvije starije osobe iz rizične skupine teže zaposlivih.

Na prvom radnom sastanku partnera u projektu izabran je Projektni tim. Voditelj projekta Robert Pintarić istaknuo je ključne datume za realizaciju projekta i proračun projekta. Nacionalnoj zakladi upućen je zahtjev za nadoknadu sredstava te plan nabave.

Partneri u projektu upoznati su s zadacima i obavezama te su izrazili spremnost da sve svoje obaveze i izvrše kako bi projekt ostvario svoj cilj. Tako je i potpisan Sporazum o partnerstvu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nakon priprema i nabave potrebne opreme Projekt jačanje socijalne uključenosti starijih u Kutini će s punom primjenom započeti u ožujku kada će i prvi građani s područja Grada Kutine moći koristiti usluge iz ovog projekta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.