Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Potpisani Ugovori za sufinanciranje

U prvoj fazi potpisan je 21 Ugovor.

U prvoj fazi potpisan je 21 Ugovor.

U  petrinjskoj gradskoj upravi u ponedjeljak, 19.siječnja 2015.potpisani su Ugovori za sufinanciranje programa povećanja energetske učinkovitosti obiteljskih kuća, fasada i stolarije, na području Grada Petrinje.

P1030973
Program sufinanciraju Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Grad Petrinja, a za svaku prijavu građana očekuje se sufinanciranje u iznosu od 80% ili maksimalno u iznosu od 60.000,oo kuna od strane Fonda, te još 2,5% ukupne investicije od strane Grada Petrinje. Ukupan iznos Natječaja je 1.249.000,oo kuna, gdje 80% sredstava daje Fond, 2,5% sredstava Grad Petrinja ili 31.500,oo, a ostatak u iznosu 17% ili 218.000,00 zainteresirani građani.
U prvoj fazi potpisan je 21 Ugovor. Višestruka je ovo korist, rekao je gradonačelnik  Darinko Dumbović:“ Netko će tu investiciju morati napraviti, a tu su i uštede koje su vrlo bitne da ne grijemo Petrinju, nego da grijemo sami sebe i svoj prostor. Međutim, to nije jedina priča u našem gradu, jer smo uspjeli realizirati i urediti oko deset fasada koje nisu bile tako zahtjevne, a vezane su za uređenje i ljepši izgled grada.”

P1030968
U ime svih potpisnika Ugovora, gradonačelniku i njegovoj zamjenici Svjetlani Lazić, zahvalio je Marijan Glušić, ujedno i gradski vijećnik: „Hvala Vam što smo uspjeli ostvariti ova sredstva koja će nam pomoći da napravimo nešto što ja kao umirovljenik ne bi mogao napraviti nikada. Tako ćemo riješiti svoj problem, a na neki način i gradski da poboljšamo sliku grada, te zahvaljujemo i na ovom drugom dijelu, odnosno novom vodovodu i odvodnji.”

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.