Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

SDP grada Kutine: Proračun je razvojan

Predsjednik SDP-a Kutina Nikola Domitrović odbacio je glasine kako će podnijeti ostavku na mjesto predsjednika SDP-a i otići iz Hrvatske. „To su dezinformacije i ostajem predsjednik SDP-a Kutina.“,zaključio je Nikola Domitrović

Predsjednik SDP-a Kutina Nikola Domitrović odbacio je glasine kako će podnijeti ostavku na mjesto predsjednika SDP-a i otići iz Hrvatske. „To su dezinformacije i ostajem predsjednik SDP-a Kutina.“,zaključio je Nikola Domitrović

Proračun Grada Kutine za 2015. godinu razvojan je i u skladu sa potencijalima Grada Kutine. Proračun je realno planiran, sredstva su koretkno raspoređena i proračunom se osigurava razvoj i stvaranje uvjeta za nova radna mjesta te zadržavanje općeg standarda na postojećoj razini. Ovu su ocjenu na konferenciji za novinare iznijeli vijećnici SDP-a Kutina govoreći o razlozima zbog kojih su podržali Proračun Grada Kutine za ovu godinu.

U komunalnou infrastrukturu ove će godine na području Grada Kutinebiti uloženo 14,8 mil. kn, istaknuo je vijećnik SDP-a Drago Bojić. „Jedna od osnovnih zadaća proračuna je zadržavanje i unapređenje standarda komunalne infrastrukture i usluga. Ovim proračunom to je osigurano brojnim planovima održavanja i gradnje novih infrastrukturnih objekata.“, rekao je Drago Bojić. U planu je gradnja brojnih pješačkih i biciklističkih staza, gradnja parkirališta na južnoj strani Doma zdravlja. Za projektiranje nerazvrstanih cesta izvdojit će se 650 tisuća kn, za izgradnju i rekonstrukciju komunalnih objekata još 2,2 mil. kn čime će biti dovršena Sissačka ulica. Planirana je gradnja cesta u poslovnoj i industrijsko-logističkoj zoni Kutine.

Drago Bojić podsjetio je kako će ove godine započeti i gradnja vodovoda na istočnom području Kutine čime će započeti i konačno rješenje vodoopskrbe građana u 11 naselja koji trenutno nemaju gradski vodovod.

SDP Kutine podržava gradski proračun i zbog ulaganja u povećanje zdravstvenog standarda za što je planirano 350 tisuća kn, istaknula je vijećnica Dara Bursik.

 

– Mi nismo zadovoljni brojem i vrstom dolazaka specijalista u Kutinu i nadamo se da će Županija kao vlasnik Doma zdravlja Kutina ponuditi većim obim specijalista u čemu onda i Grad Kutina može participirati u većem obimu. Kad je riječ o socijalnoj skrbi, Grad Kutine je već u prošloj godini morao preuzeti financiranje novih socijalnih davanja kao što su sufinanciranje stanarine socijalno ugroženim i djelomično sufinanciranje udžbenika.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dara Bursik dodala je kako je u Grad u suradnji sa Udrugom UNUK i Zakladom Sandra Sojić iz Europskih fondova osigurao dodatnih 1 mil. kn za uvođenje novih socijalnih usluga te će tako biti zaposleno 7 osoba.

Proračun Grada Kutine razvojan je i socijalno osjetljiv te vodi brigu o svim skupinama građana. Takav proračun SDP je podržao i zato jer se vodi briga o potrebama mladih, istaknuo je vijećnik Miodrag Mišljen.

Do sada je odobreno 15 studentskih stipendija za deficitarna zanimanja na području Grada što znači da će se stipendisti nakon završetka školovanja vratiti u grad i smanjiti odlazak mladih iz grada u potrazi za poslom. Za podizanje standarda u školama i vrtiću osigurano je prošle godine više od milijun kn. S tim aktivnostima nastavljamo i ove godine te osiguravamo sredstva za zamjenu krovišta na vrtiću Neven i daljnja ulaganja u školsku opremu i infrastrukturu. Grad će i dalje, sukladno mogućnostima, podržavati i financirati aktivnosti i projekte mladih, jer oni su i budućnost grada.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Nestranačka vijećnika Manuela Vukelić Vlajsović istaknula je kako je proračun realan i osigurava kontinuitet razvoja Grada Kutine. Proračun je podržala i zbog zadržavanja subvenciji u poljoprivredi, ali i zbog povećanja sredstava za sport.

 

– Restrukturiranjem u Sportskom centru oslobođena su dodatna sredstva koja su preusmjerena u razvoj sporta, odnosno u naše klubove. Tako je za školu rukometa i školu nogometa dodatno izdvojili 100 tisuća kn, po 50 tisuća kn za svaki sport. I dodatno smo izdvojili 100 tisuća kn za Zajednicu sportskih udruga Grada Kutine što je u ova krizna vremena povećanje ulaganja u sport veliki uspjeh.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Predsjednik SDP-a Kutina Nikola Domitrović na kraju je zaključio.

 

–   SDP će i dalje podržavati otvoreni rad gradske uprave. Uvažavati i prihvaćati dobre prijedloge. Po prvi put u političkom životu Grada Kutine prihvaćeni su amandmani i drugih stranaka, tako i HDZ-a i HSLS-a i nezavisnih vijećnika. Mi, vijećnici SDP-a i SDP kao stranka u Gradskom vijeću uvijek će podržati sve ono što je ispred osobnih interesa i usmjereno u interesu građana. Ukoliko netko ima dobar prijedlog i SDP ga prepozna, podržat ćemo ga i nećemo pristati na nikakve osobne ciljeve i interese koji bi bili na uštrb građana Kutine. Dok god bude takva atmosfera rada u Gradskom vijeću i dok god bude gradonačelnik vodio u tom smjeru imat će podršku SDP-a.

 

Na pitanje novinara Nikola Domitrović komentirao je i njegovu smjenu s mjesta predsjednika Gradskog vijeća. „Kad sam izabran imao sam podršku 11 vijećnika. Iznenadilo nas je što su dva nezavisna vijećnika glasala za moju smjenu.“, rekao je Nikola Domitrović.

– To je politički život, svatko ima svoj način razmišljanja. Iznenadilo nas je, ali bez obzira nastavljamo dalje kvalitetnije raditi u Gradskom vijeću. Predsjednik Gradskog vijeća samo je jedan od 21. Vijećnika i ja ću dalje kao vijećnik nastaviti raditi. Mislim da je moja smjena i ta situacija pobjeda SDP-a, jer se pokazalo da ne želimo politički trgovati, da ne želimo čuvati interes pojedinca i stranka, nego je interes građana bio važniji od interesa jednog vijećnika ili mjesta predsjednika Vijeća.

 

Predsjednik SDP-a Kutina Nikola Domitrović odbacio je glasine kako će podnijeti ostavku na mjesto predsjednika SDP-a i otići iz Hrvatske. „To su dezinformacije i ostajem predsjednik SDP-a Kutina.“,zaključio je Nikola Domitrović

 

 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.