Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

U našoj Županiji do 11 i 30 na birališta izašlo 24,31 posto birača

Sisak rekorderu županiji – glasovalo 27,55 % birača

Sisak rekorderu županiji - glasovalo 27,55 % birača

 

 

Do 11 i 30 na biračka mjesta  izašlo je, po podacima DIP-a ukupno 21,92 posto od ukupnog broja upisanih birača.

Na području naše županije ukupno je na birališta izašlo  24,31 posto Najveća izlaznost je zabilježena u  Sisku 27,55  , a najmanja u  Dvoru 19,64 posto.

Aktualni predsjednik ili prva predsjednica na čelu države, odlučit će danas nešto manje od 3,8 milijuna hrvatskih birača na šestim predsjedničkim izborima od stjecanja neovisnosti. Birališta su otvorena u 7, zatvaraju se u 19 sati. 

Potporu za petogodišnji mandat, u drugom izbornom krugu, traže aktualni predsjednik, SDP-ov Ivo Josipović i HDZ-ova Kolinda Grabar Kitarović.

Svoje pravo birači će moći ostvariti na sveukupno 6352 biračka mjesta – u Hrvatskoj ih je 6260, u inozemstvu 92.

Aktualni predsjednički izbori rekordni su po broju promatrača, gotovo ih je  22 tisuće, najviše u posljednjih nekoliko izbornih ciklusa. U izbornoj administraciji, dakle u biračkim odborima i izbornim povjerenstvima, angažirano je gotovo 41.500 osoba.

Državno izborno povjerenstvo pozvalo je biračice i birače da izađu na izbore i glasuju.

Izbor predsjednika Republike izbor je osobe koja će idućih pet godina predstavljati i zastupati Republiku Hrvatsku u zemlji i inozemstvu te bitno utjecati na političke i druge prilike u zemlji, a posebice na njezino demokratsko ozračje. Takva velika odgovornost, koju ima dužnost predsjednika Republike, zahtjeva i odgovornost birača izaći na izbore i glasovati, poručuje DIP.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.