Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Godišnja skupština kutinskih RIS-ova

Donijela je odluku i o počasnom članstvu za Dragutina Pasarića i Mladena Bagu, autore himne Udruge Risovi – domovini odani.

Donijela je odluku i o počasnom članstvu za Dragutina Pasarića i Mladena Bagu, autore himne Udruge Risovi – domovini odani.

Podružnica Udruge specijalne policije RIS Kutina pod predsjedanjem tajnika Davora Šoštarića održala je redovnu godišnju skupštinu. U izvještaju za prošlu godinu predsjednik Goran Markovac podsjetio je uz datume pogibije i smrti suboraca odan im je dostojan spomen. Za aktivno članstvo organiziran je program psihološke pomoći i razmatran poticaj osnivanja braniteljske zadruge. Obilježeni su posebno značajni državni, i neizostavno datumi uz akcije gdje su policajci dali poseban prinos od Pakraca preko Banovine i  Velebita do Dubrovnika  Uz lokalna obilježja članstvo se uključilo i u šira državna obilježavanja i manifestacije čast Domovinskog rata,  poput dočeka biciklista na maratonu od Zagreba do Vukovara,  sportski susret uz Svjetski dan izbjeglica u azilantskom naselju. Nisu izostali i češćom potporom u prosvjedu hrvatskih branitelja u Savskoj ulici u Zagrebu, a osigurali su i ogrijev obitelji nepravno zatočenog hrvatskog  branitelja Veljka Marića u srpskom zatvoru. Za 17-oro djece  smještene u Vinkovcima u prošlogodišnjim poplavama uz  znatnija financijska sredstva dali su pomoć u hrani odjeći, obući.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uz kutinsku Udrugu  aktivne su podružnice  gradskih područja Ivanić Grada,  Garešnice i Novske. Prvi puta Jedinica specijalne policije RIS Kutina postrojena je 15. ožujka 1991. godine. Kutinčani su je već 1993.  godine nagradili Godišnjom nagradom Grada. Ta veza nikada nije prekinuta, dapače. I ovom prigodom gost skupštine bio je gradonačelnik Andrija Rudić, zahvalivši specijalcima za dostajan borbeni put  Potpora ne izostaje, a među njima je za iduću 25. jubilarnu godinu  osnivanja postrojbe za objavu  monografije. Skupština je za potpredsjednika izabrala Sašu Rudara. Donijela je odluku i o počasnom članstvu za Dragutina Pasarića  i Mladena Bagu, autore  himne  Udruge  Risovi – domovini odani. Skupu je pozdrav uputio i predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Kutine Damir Markuš.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.