VIJESTI

L.I.P.E. još jednom pokazale svoju moć

Sretnici koji su prisustvovali koncertu u Glazbenoj školi Frana Lhotke u Sisku u subotu, 14. veljače 2015. godine, prikladnog naziva „L.I.P.E. s ljubavlju“ imaju i imat će o čemu pričati, no teško će dočarati ono što su čuli i vidjeli. Sisačke ljepotice nakon godinu dana poklonile su svome gradu prvi od dva ovogodišnja koncerta, i prezentirale se kao i obično u najboljem svjetlu, u kojemu riječ savršenost najbolje pristaje opisu. U prvom dijelu otpjevale su višeglasno a cappella verzije pjesama s albuma „Jednom davno, kao i danas“, te najavile novi projekt koji se u najvećoj tajnosti dovršava, pjevanjem ukrajinske i bugarske tradicionalne pjesme, nakon kojih je uslijedio splet sevdalinki, u sklopu kojih se djevojkama na klaviru pridružio mladi pijanist Karlo Ivančić. Virtuoz je odsvirao i solo na klaviru te publici približio Veliku briljantnu polonezu u Es-duru Frederica Chopina.
Drugi dio koncerta pripao je tradicionalnoj ruskoj i romskoj pjesmi, te konačno hrvatskim klasicima. Cijelo vrijeme koncert se odvijao pod budnim okom dirigenta i voditelja ansambla Dražena Kurilovčana, koji je maestralno vodio nastup od početka do kraja.
Do sljedećeg koncerta u Sisku moramo se strpiti točno četiri mjeseca, kada ćemo imati i priliku saznati čime će nas to L.I.P.E. ponovno ugodno iznenaditi.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version