Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Priopćenje kutinskog SDP-a

Gradska organizacija SDP-a osuđuje ovakvo političko ponašanje i poziva vijećnike HDZ-a, HSLS-a i HSS-a da stoje iza svojih izrečenih riječi te da se počnu odgovorno ponašati kao vijećnici, u cilju poboljšanja kvalitete života svih građana Kutine

Gradska organizacija SDP-a osuđuje ovakvo političko ponašanje i poziva vijećnike HDZ-a, HSLS-a i HSS-a da stoje iza svojih izrečenih riječi te da se počnu odgovorno ponašati kao vijećnici, u cilju poboljšanja kvalitete života svih građana Kutine

Nakon napuštanja sjednice Gradskog vijeća oporbenih vijećnika koalicije HDZ-HSLS-HSS sugrađanima se Priopćenjem za javnost obratio Nikola Domitrović, predsjednik SDP-a Kutina.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na podsjeća kako ovo nije bio prvi slučaj da oporbeni vijećnici napuštaju sjednicu Vijeća kada je potrebno donijeti važne odluke za Grad Kutinu i sugrađane.

U ime Gradske organizacija SDP-a, predsjednik Nikola Domitrović izražava „žaljenje što vijećnici HDZ-a, HSLS-a i HSS-a uporno ne žele odgovorno raditi za naš grad, odnosno ne žele preuzeti odgovornost kada se od njih to očekuje, za što su u konačnici i dobili povjerenje građana koji su ih izabrali na posljednjim lokalnim izborima.“

U nastavku priopćenja predsjednik SDP Kutina dodaje:

„Gradska organizacija SDP-a s koalicijskim partnerima poslušala je prijedlog HDZ-ovih vijećnika, prvenstveno vijećnika Babića te za predsjednika Gradskog vijeća predložila g.Dragu Bojića. Na sjednici Vijeća održanoj 29. prosinca 2014. godine upravo je Drago Bojić predložen od vijećnika HDZ-a za predsjednika Vijeća, popraćen dodatnim komentarima („…bilo bi dobro da predsjednik Gradskog vijeća bude netko drugi iz pozicije i oni će to podržati…“; „..mislimo da kombinacija predsjednika stranke i predsjednika Gradskog vijeća nije dobra u budućem radu Gradskog vijeća. …“) poštovanog vijećnika Zlatka Babića (HDZ).

Na istoj sjednici, poštovani kolega vijećnik Mario Vidović istaknuo je „…Ne tražimo da netko iz opozicije bude predsjednik Gradskog vijeća, već da to bude netko iz pozicije… “.

Nepuna dva mjeseca poslije, isti ti vijećnici, nisu podržali svoj prijedlog i zbog toga demonstrativno napustili sjednicu Gradskog vijeća, iako je u nastavku sjednice bilo važnih tema i odluka za naše sugrađane.

Gradska organizacija SDP-a osuđuje ovakvo političko ponašanje i poziva vijećnike HDZ-a, HSLS-a i HSS-a da stoje iza svojih izrečenih riječi te da se počnu odgovorno ponašati kao vijećnici, u cilju poboljšanja kvalitete života svih građana Kutine.“, zaključuje se na kraju Priopćenja za javnost Nikole Domitrovića, predsjednika SDP-a Kutina.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.