Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Priopćenje Stožera zaštite i spašavanja Grada Kutine

Na inicijativu gradonačelnika Andrije Rudića, članovi Stožera zaštite i spašavanja Grada Kutine su u četvrtak, 5. veljače 2015. godine, održali izvanrednu sjednicu u prostorijama Gradske uprave. Sjednici je uz redovne članove nazočio i gradonačelnik Grada Kutine Andrija Rudić.
Raspravljalo se o najavljenim vremenskim nepogodama u predstojećim danima i dolasku zimskih uvjeta na cestama. Kako bi se što bolje rješavalo stanje na terenu, razgovaralo se o organizacijskim pripremama za čišćenje prometnica i nogostupa ukoliko padnu veće količine snijega.
Izvješće o stanju na terenu, dosadašnjim poduzetim mjerama i trenutačnoj situaciji s čišćenjem snijega podnio je Mladen Lisak, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav, koji je već u jutarnjim satima izdao nalog za posipanje prometnica, naročito u gornjim zonama grada Kutine, te čišćenje snijega u središtu grada.
Zaključak Stožera je i da se sve službe stave u stanje pripravnosti kako bi se brzo  reagiralo u eventualnim kriznim situacijama na području grada.
Stožer poziva građane da poštuju odredbe Odluke o komunalnom redu o uklanjanju snijega i leda  i čišćenju nogostupa oko svojih okućnica.
Na sjednici Stožera bilo je riječi i o aktivnim klizištima na području grada Kutine.
Stožer upućuje apel građanima da ne nasipavju na potencijalnim klizištima, jer to dovodi  do njihova aktiviranja.
Stožer zaštite i spašavanja Grada Kutine  raspravljao je i o stanju vodotokova na području grada Kutine.
Zaključeno je da nisu na snazi nikakve mjere obrane od poplava. U slučaju pogoršanja situacije, član stožera, predstavnik Hrvatskih voda, VGO Sava, VGI Lonja-Trebež Željko Uzel o tome će odmah izvjestiti Stožer kako bi se na vrijeme reagiralo.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.