Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Program pročišćavanja otpadnih voda

Program pročišćavanja otpadnih voda grada Siska provodit će se do 2016. godine i uključuje radove na izgradnji i rekonstrukciji sustava javne odvodnje, uključujući i izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda

Program pročišćavanja otpadnih voda grada Siska provodit će se do 2016. godine i uključuje radove na izgradnji i rekonstrukciji sustava javne odvodnje, uključujući i izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda

„Program pročišćavanja otpadnih voda grada Siska“ , odnosno  Projekt Sisak.vrijedan 32,7 milijuna eura započeo je krajem 2012. godine svečanim potpisivanjem Ugovora o provedbi  i Ugovora o sufinanciranju projekta.

Od ukupnog iznosa, Europska unija sufinancira provedbu projekta sa 21,8 milijuna eura u sklopu IPA III b programa Regionalni razvoj – Okoliš dok preostali iznos financira država i trgovačko društvo Sisački vodovod.

Danas je radove na izgradnji uređaja za pročišćavanje na lokaciji Crnac obišao generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Program pročišćavanja otpadnih voda grada Siska provodit će se do 2016. godine i uključuje radove na izgradnji i rekonstrukciji sustava javne odvodnje, uključujući i izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.

Također u sklopu projekta bit će izgrađeno, odnosno rekonstruirano 8,6 kilometara kanalizacijske mreže, a uz radove na sustavu, u sklopu projekta bit će nabavljena i specijalizirana vozila za održavanje i inspekciju sustava odvodnje.

Neizostavno je bilo i pitanje uređenosti građevina koje su potrebne za obranu od poplava

Unaprijeđenje i povećanje postojećeg sustava odvodnje otpadnih voda te  povećanje broja stanovnika priključenih na sustav odvodnje, jedan je od glavnih ciljeva ovog projekta koji će također poboljšati kakvoću podzemnih voda ispuštanjem otpadne vode pročišćene do zadovoljavajućeg stupnja, a samim time će se očuvati okoliš odnosno lokalne rijeke Kupa i Sava te Park prirode Lonjsko polje. Također će omogućiti ispravno funkcioniranje sustava odvodnje za vrijeme obilnih oborina smanjujući rizik od poplave i povezane zdravstvene i ekonomske opasnosti.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.