Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Programi razvoja

Riječ je o projektima vrijednima 1,373 milijardi kuna.

Riječ je o projektima vrijednima 1,373 milijardi kuna.

U zadnja tri mjeseca, od kada je nova izvršna vlast u Županiji, ukupno ima 84 potencijalnih projekta za realizaciju. Riječ je o projektima vrijednima 1,373 milijardi kuna.

Dodaje kako će u sljedećih mjesec dana upravo Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije zaposliti 10 vježbenika, dok će u županijskoj upravi biti zaposleno 19 vježbenika. Župan Žinić je također istaknuo kako su tijekom prošlog tjedna posjetili Sloveniju i nekoliko gospodarskih subjekata s kojima su dogovoreni određeni projekti.
Direktor SI-MO-RA-e Mario Čelan je ukratko predstavio navedenih 17 projekata koje je pripremila ta Razvojna agencija. Tako će uskoro krenuti s promocijom tekstilne industrije naše županije, s agencijom REGEA je postignut dogovor o suradnji i zajedno će se raditi na projektu u Top Termama Topusko gdje je u planu uvođenje grijanja na geotermalnu vodu u ukupno 47 stanova u Topuskom.
Dodaje kako je SI-MO-RA postigla dogovor da bude nositelj projekta Centra izvrsnosti u ljevarstvu. U planu je i pomoć obrtnicima u vođenju njihovih knjiga. Uskoro će biti otvoren i prodajni centar u Beču kao što će biti održana i posebna promocija poduzetnika u predvorju Dunavskog Loyda. Čelan je istaknuo da provode mjere ruralnog razvoja namijenjene prije svega mladim poljoprivrednicima.


„Dva projekta su već potpisana. Jedan projekt s gradovima Požega i Velika Gorica vrijedan 240 tisuća eura i jedan projekt sa slovenskom udrugom PRIZMA vrijedan 198 tisuća eura. Prijavljujemo i projekt na Hrvatski zavod za zapošljavanje. Riječ je o projektu „50+” gdje planiramo osposobiti 40 žena starijih od 50 godina i organizirat ćemo im posao tijekom turističke sezone”, rekao je Čelan te zaključuje kako je dogovorena suradnja s jednom poljskom konzultantskom agencijom te suradnja sa Slovenskim Konjicama.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.