Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Radni sastanak o stanju sigurnosti u SMŽ

Stanje sigurnosti na području naše županije je zadovoljavajuće,, stopa kriminaliteta je znatno ispod državne razine.

Stanje sigurnosti na području naše županije je zadovoljavajuće,, stopa kriminaliteta je znatno ispod državne razine.

Nakon radnog sastanka, održanog u utorak, 24. veljače 2015. godine, u sjedištu Policijske uprave sisačko-moslavačke u Sisku, novinarima su se obratili župan Ivo Žinić i načelnik ove uprave Marko Rašić.

Rašić je zahvalio županu na posjetu Policijskoj upravi: „Imali smo jedan radni sastanak gdje smo razgovarali o našoj budućoj suradnji. Moram kazati da je ona i do sada bila, a nadam se da će biti i u buduće, na zaista visokoj razini.“
Razgovaralo se o preventivnim projektima koje zajedno provode SMŽ i PU, rekao je Rašić. Trenutačno su u provedbi četiri projekta, na nacionalnoj razini „Zdrav za pet“ i „Živi život bez nasilja“, trajna je kampanja „Manje oružja – manje tragedija“ i projekt koji provode zajedno sa županijom „Siguran lov“.
Stanje sigurnosti na području naše županije je zadovoljavajuće, dodao je načelnik, stopa kriminaliteta je znatno ispod državne razine.
„Ono što me naročito raduje, da je po svim pokazateljima sigurnost u našoj županiji iznad republičkog prosjeka. Zasigurno tu veliku ulogu ima Policijska uprava i svi djelatnici koji se za to brinu.“
Suradnja na projektima bit će nastavljena, vjerojatno će vrlo brzo biti osmišljeni i novi, rekao je župan.
„Vjerujem da ćemo i ove godine, kad imamo vrijedne obljetnice (20 godina „Oluje“), da ćemo ih zajednički organizirati“, nastavio je Ivo Žinić i najavio kako će nastojati dovesti na najvažnije manifestacije predsjednicu RH.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.