Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Radni sastanak sa sindikatima sisačke Rafinerije i kutinske Petrokemije

Župan Žinić pozvao na opće jedinstvo svih čimbenika

Župan Žinić pozvao na opće jedinstvo svih čimbenika

Župan Ivo Žinić je, sa zamjenicima Anitom Sinjeri-Ibrišević i Marinom Piletićem, u srijedu, 18. veljače 2015. godine, u sjedištu Sisačko-moslavačke županije u Sisku održao radni sastanak s predstavnicima obaju sindikata i predstavnicima branitelja iz kutinske Petrokemije i predstavnicima Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak na čelu s Predragom Sekulićem.

Župan i njegovi suradnici upoznati su s teškim stanjem u obje tvrtke, čiji se djelatnici boje gašenja proizvodnje, što bi apsolutno značilo katastrofu i za Sisak i za Kutinu.
Petrokemija je u prošloj godini iskazala gubitak u poslovanju od 360 milijuna kuna.
U sisačkoj rafineriji čekaju izvješće uprave o poslovnom planu za 2015. godinu, koje bi trebalo biti objavljeno 27. veljače, ali u tom iščekivanju nikako nisu optimistični, zapravo se boje za sudbinu tvrtke i svoja radna mjesta.
Sindikati će iskoristiti sve pravne mogućnosti koje im stoje na raspolaganju, a spremni su i na legitimne sindikalne aktivnosti u obrani opstojnosti proizvodnje u obje tvrtke.
Župan i njegovi suradnici dali su punu potporu naporima koji imaju za cilj zaštitu proizvodnje i radnih mjesta. Petrokemija i sisačka rafinerija su strateški važne tvrtke od nacionalnog interesa, njihov značaj daleko prelazi granice Sisačko-moslavačke županije.
Župan Ivo Žinić će u najskorijoj budućnosti obići i Petrokemiju i Rafineriju nafte Sisak, dok će najavljena tematska sjednica Županijske skupštine o stanju gospodarstva Sisačko-moslavačke županije biti održana sredinom ožujka.
Župan Žinić je u ovom vremenu kad se rješava sudbina Petrokemije i Rafinerije nafte Sisak pozvao na opće jedinstvo svih čimbenika. Opstojnost proizvodnje, radnih mjesta i sudbina Kutine, Siska i Sisačko-moslavačke županije prevažna je tema da bi njeno rješavanje otežavali uski stranački ili bilo koji drugi interesi.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.