Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

“Ružno li je pače” u Domu kulture Kristalna kocka vedrine Sisak

Tri izvrsna glumca se, transformacijom iz lika u lik, poigravaju pričom, crpeći iz nje ono najplemenitije iz ljudske dobrote prenoseći mnoštvo poruka namijenjenim ponajviše djeci i mladima.

Tri izvrsna glumca se, transformacijom iz lika u lik, poigravaju pričom, crpeći iz nje ono najplemenitije iz ljudske dobrote prenoseći mnoštvo poruka namijenjenim ponajviše djeci i mladima.

Danas je u Domu kulture Kristalna kocka vedrine Sisak odigrana predstava za djecu Enesa Kiševića  „Ružno li je pače“.
Priču o preobrazbi nelijepa pačeta u labuda nesvakidašnje ljepote stvorio je Hans Christian Andersen u svojem Ružnom pačetu. Idejom i fabulom ostavši vjeran izvorniku, Kišević je sjajno prepjevao i obukao u ruho svoje umjetničke tkaonice, prepoznatljive po vrsnoći i filigranskoj ljepoti,  te napravio nadahnutu predstavu s posebnim osjećajem za humor, poetičnost, ritam i veselu igru.

 

 

Režiju predstave „Ružno li je pače“ potpisuje Jasmin Novljaković, koji u predstavi također  i glumi jednog od tri soboslikara, koji ne oslikavaju zidove već ljubavlju srca publike:

 

 

P1040404

 

Tri izvrsna glumca se, transformacijom iz lika u lik, poigravaju  pričom, crpeći iz nje ono najplemenitije iz ljudske dobrote prenoseći mnoštvo poruka namijenjenim ponajviše djeci i mladima.

 

P1040407

 

 

Majstorski svojstvenoj uigranosti Enesa Kiševića i Jasmina Novljakovića, pridružila se i Branka Krumpačnik, koja se savršeno uklopila u već poznati putujući teatar dvojice vrhunskih dramskih umjetnika.

 

 

“Ružno li je pače”  Enesa Kiševića odiše radošću i vedrinom u kojoj se nataložila životna mudrost prikazana u plemenitim postupcima likova koji su jasno prepoznatljivi u dječjem svijetu, ali  i svijetu odraslih. Suština koja dolazi iz srca i čiste duše, preplavila je simpatije najmlađe publike, ali i podsjetila starije o onim pravim vrijednostima ljudskosti.

 

 

 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.