Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Samo ljubav nije dovoljna…

Središnji događaj humanitarne akcije “S ljubavlju djeci”,u sklopu koje se, pod sloganom „Samo ljubav nije dovoljna…“ nastoje prikupiti sredstva za pomoć Odjelu za zdravstvenu zaštitu dojenčadi i djece Opće bolnice Dr. Ivo Pedišić, Sisak održat će se večeras, 11. veljače 2015. u sisačkom Hotelu Panonija.

Idejni začetnici ove humanitarne akcije su djeca – Luka i Lorena Peleš, inače članovi Športskog plesnog kluba Top Step Sisak koji su uočivši problem,odlučili pomoći svojim vršnjacima i malim prijateljima te kroz ples i pjesmu prikupiti donacije za pomoć u uređenju i opremanju sisačke pedijatrije.

Kako su upravo djeca idejni začetnici ove humanitarne akcije,tako i večerašnji program koji počinje u 19.30 donosi nastupe dječjih zborova i plesnih skupina.

Nastupaju:ŠPK Top Step,Dječji zbor Tičeki,Dječji zbor Crescendo,Športski akrobatski rock’n’roll klub MEGARock,Virida-studio za ples i fitnes,Plesna udruga Dijamant,NUR Sisak,Dječji zbor OŠ Braće Ribar, folklor OŠ Budaševo-Toplovac-Gušće te Zbor Kosjenka.

Cijena ulaznice je simboličnih 20 kuna.Sredstva možete donirati i putem žiro računa HR2724840083115972088.

Rezultati i izvještaj humanitarne akcije bit će medijski objavljeni po njezinu završetku, a novčana sredstva i donacije proslijeđeni Općoj bolnici Dr. Ivo Pedišić Sisak.

Akciju podržava i Sisačko-moslavačka županija.

Župan Ivo Žinić sa zamjenicom Anitom Sinjeri Ibrišević danas, na Svjetski dan bolesnika posjetio je Odjel za za zdravstvenu zaštitu dojenčadi i djece Opće bolnice Dr.Ivo Pedišić Sisak.

Sanacijski upravitelj dr.sc. Miroslav Dubovečak i voditeljica Odjela, dr. Tajana Kožić Andres upoznali su ih s radom Odjela koji ima ukupno 22 kreveta.

“Intencija je“, rekla je dr.Kožić Andres, „da djeca što kraće borave u bolnici, odnosno da se liječenje obavlja kroz dnevnu bolnicu“. Dodala je kako je bolest djeteta i njegov boravak u bolnici veliki stres i za dijete i za roditelja.

„Velik je protok malih pacijenata kroz hitnu ambulantu, naročito vikendom“, kaže doktorica Kožić Andres te dodaje kako je oprema koju na Odjelu imaju dobra, ali kako medicina svakodnevno napreduje pa treba razmišljati i o ulaganju u novu.
„Provodimo sve smjernice svjetskih Udruga za liječenje malih pacijenata i kao što ste vidjeli ovdje danas nema puno djece, što je izvanredno. Mi liječimo pacijente kroz dnevnu ambulantu da smanjimo traume hospitalizacije, a ako do toga dođe postoje uvjeti da s djecom borave i roditelji“, istaknuo je pak sanacijski upravitelj bolnice dr.sc. Miroslav Dubovečak.
Predajući Maji Markulin, predstavnici organizatora humanitarne akcije „Samo ljubav nije dovoljna…“, ček Županije na dvije tisuće kuna,župan Ivo Žinić je rekao:

„Smatram da kao čelni čovjek Županije moram podržati ovakve akcije koje su hvale vrijedne. Uvjeti na Odjelu su donekle dobri, ali mislim da postoje mogućnosti da se poboljšaju. Uloga svih nas je da pomognemo i održali smo niz sastanaka kako bi bolnica napokon dobila središnji paviljon. Samo zajedničkim zalaganjem ćemo u tome uspjeti. Ne bi bilo dobro da se obistine izjave koje su prisutne u javnosti da će doći do gašenja i premještanja nekih odjela. To je nešto o ćemu Županija koja nije izravno nadležna, jer je bolnica u sanaciji, morati voditi računa i moram naglasiti da je suradnja s bolnicom izvrsna. Danas smo ovdje i da damo potporu humanitarnoj akciji i donaciju predstavnicima organizatora, te na taj način pokažemo da smo odgovorni za zdravlje naših mališana“, naglasio je, između ostalog, župan Žinić.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.