Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Tom & Jerry slave 75 godina

Crtani film je pratio avanture mačka Toma i miša Jerryja, a njihovo komično nasilje postalo je izuzetno popularno.

Crtani film je pratio avanture mačka Toma i miša Jerryja, a njihovo komično nasilje postalo je izuzetno popularno.

Sjetite li se dječjih dana, jedna od neizostavnih uspomena sigurno su i Tom & Jerry. Vječno rivalstvo mačka i miša obilježilo je djetinstvo mnogih, generacije djece odrasle su na jednom od ponajboljih, ali i najpopularnijih crtanih filmova u svijetu, a ovih dana ih se prisjećamo jer slave 75 godina otkako su prvi put emitirani.

Lijepa i dugovječna animirana priča započela je 1940. godine, kada je filmski studio Metro-Goldwyn-Mayer angažirao kreativni dvojac Williama Hannea i Josepha Barberu da osmisle crtani film koji bi se temeljio na vječnom rivalstvu mačke i miša.
Crtani film je pratio avanture mačka Toma i miša Jerryja, a njihovo komično nasilje postalo je izuzetno popularno. Časopis Time ih je uvrstio među najbolje televizijske serije svih vremena, a sam crtić je osvojio sedam Oscara. Originalnu seriju činilo je 114 epizoda koje su Hanne i Barbera stvorili za MGM između 1940. i 1957.

f73330c1b37c67cd8f0b77819b7b83cc

Naravno, originalna je serija stvorila i niz spin-off projekata koji su franšizu držali na životu od samih početaka pa sve do danas. Prvi animirani film koji se vrtio oko mačke i miša, nazvan “Puss Gets The Boot”, pušten je u kina 10. februara 1940. Tom se tada zvao Jasper, a miš Jinx. Međutim, animator John Carr godinu je dana kasnije vječno zavađenom paru dao ime Tom i Jerry, a riječ je uobičajenom nazivu iz 19. stoljeća kojim se u Londonu opisivala mladež sklona divljem ponašanju

tom-and-jerry-desktop-widescreen-wallpapers-free-cartoon-images

Tokom godina, Hannea i Barberu zamijenili su Gene Deitch (1961-1962) i Chuck Jones (1953-1967), a Cartoon Network prošle je godine emitirao nove epizode koje su nastala u vizualnom stilu originalne serije.

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.