Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

U Simori održan sastanak sa poljoprivrednicima i poduzetnicima

Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SIMORA d.o.o. nastavlja provedbu komunikacijske kampanje,  u cilju informiranja i motiviranja poduzetnika u poljoprivredi na korištenje bespovratnih sredstava u okviru Mjere 4 (ulaganja u fizičku imovinu) Programa za ruralni razvoj Republike Hrvatske 2014.-2020.  i poticanja suradnje sa SIMOROM.

 

P1040385

 

 

Najvažniji dio kampanje susreti su direktora Razvojne agencije Maria Čelana s dužnosnicima, nadležnim gradskim i općinskim službenicima, članovima udruga, zadruga, klastera i lokalnih akcijskih grupa, te poljoprivrednicima i poduzetnicima u gradovima i općinama na području Sisačko-moslavačke županije.

Direktor SIMORE, Mario Čelan:

 

 

Jučer je 16 sati, u prostorijama Razvojne agencije u Sisku, održan sastanak sa poljoprivrednicima i poduzetnicima iz Siska, Sunje, Martinske Vesi i Lekenika. Tom prilikom Mario Čelan istaknuo je:

 

 

Jedan od poduzetnika u poljoprivredi, koji je jučer nazočio sastanku sa direktorom Simore, bio je Ivica Šarec,iz Martinske Vesi,  koji se bavi ratarstvom, a planira proširenje djelatnosti:

 

 

Ivica Šarec je, sa svog stajališta, ocijenio i današnji položaj poljoprivrednika u Hrvatskoj:

 

 

Natječaj za bespovratna sredstva iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske otvoren je do 10. travnja, a namijenjen je vlasnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, malih ili srednjih tvrtki, te poljoprivrednicima i poduzetnicima udruženima u klaster ili zadrugu.

Mjera 4 Programa otvara mogućnosti ulaganja u poljoprivredna gospodarstva, preradu, marketing i razvoj poljoprivrednih proizvoda. Uz bespovratne potpore od najmanje pet tisuća do najviše tri milijuna eura, moguće je nabaviti poljoprivrednu mehanizaciju i opremu za preradu, unaprijediti infrastrukturu, te pridonijeti očuvanju okoliša.

Razvojna agencija SIMORA podupire dugoročni održivi razvoj ruralnih područja, te posjeduje profesionalna znanja, vještine i iskustvo u razradi poslovnih ideja i izradi projektnih prijedloga.
Tekst najtječaja, natječajna dokumentacija i ostale informacije dostupne su na mrežnim stranicama www.simora.hr .

Savjete i pomoć u izradi prijava zainteresirani poduzetnici u poljoprivredi mogu zatražiti putem telefona na broju (044) 544 – 204, e-mailom na adresi simora@simora.hr  ili osobno, u sjedištu Razvojne agencije u Sisku, Rimska 28, I. kat.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.