VIJESTI

Rad – neprofitna novina potrebna medijskoj sceni

Promociji ,na kojoj je prikazan i kraći video o sisačkoj Rafineriji, nazočili su, među ostalima, i predstavnici Stožera za obranu Rafinerije.

Promociji ,na kojoj je prikazan i kraći video o sisačkoj Rafineriji, nazočili su, među ostalima, i predstavnici Stožera za obranu Rafinerije.

U Sisku je u četvrtak, 26.ožujka promoviran  časopis Rad, novine, kako ih nazivaju autori, koje će biti prilog drugačijem jeziku o radu. Mario Kikaš, glavni urednik i član BRID-a – Baze za radničku inicijativu i demokratizaciju, pojašnjava kako je BRID nastao iz potrebe za suradnjom civilnog sektora i sindikata

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2015/03/RAD-1.mp3?_=1

Ne postoji medij, smatra Kikaš koji se izravno obraća radnicima, osim nekih sindikalnih biltena, koje izdaju određeni sindikati. Zašto su za promociju izabrani Karlovac, pa potom Sisak

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2015/03/RAD-2.mp3?_=2

Rad je neprofitna novina, financirana sredstvima Ministarstva kulture temeljem start up natječaja. Za 70 tisuća kuna kolika su sredstva koje je časopis dobio od ministarstva pokrit će se honorari suradnika i tiskanje četiri broja časopisa,koji će u svom kvartalnom izlaženju biti prilog drugačijem jeziku o radu, ali samim tim i drugačijoj slici svijeta kojoj su potrebne radikalne promjene. Promociji ,na kojoj je prikazan i kraći video o  sisačkoj Rafineriji, nazočili su, među ostalima, i predstavnici Stožera za obranu Rafinerije.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version