Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Dvije medalje za kickboxere Croatie na Prvenstvu Hrvatske

U organizaciji Hrvatskog kickboxing saveza i KBK „Tigar“ iz Slunja, u subotu 21.ožujka 2015 godine, je u sportskoj dvorani srednje škole Slunj održano kickboxing Hrvatsko prvenstvo u jednoj od najtežih disciplina K1-style, za juniore i seniore.
Borbe u disciplini K1 se odvijaju u ringu i dozvoljeni su puni udarci rukama i nogama, uključujući i koljena, tako da mnogi mečevi završavaju prekidom prije regularnog isteka vremena nakon tri runde.
Na natjecanju je sudjelovalo 278 natjecatelja iz 53 Hrvatska kickboxing kluba, koji njeguju „tvrde“ opcije borenja.
Pod stručnim vodstvom instruktora Ivana Mihajlovića u juniorskoj kategoriji do 71 kg, Siščanin Fran Papić je uspio osvojiti brončanu medalju. Nakon pobjede u kvalifikacijama naletio je na prvaka Brunu Ninčevića iz Splita, koji je savladao Papića i na kraju osvojio zlato.
Težak ždrijeb je imao i drugi borac sisačke Croatie, Alban Morina, koji je u seniorskoj kategoriji do 81 kg dobio prvaka Petra Jamana iz Spartan GYMA, tako da je ispao iz borbe za medalje.
U seniorskoj kategoriji do 86 kg Leo Pavičić je dobro odradio meč sa Markom Martinjakom iz Spartak GYMA, ali je ipak izgubio meč na bodove te ovaj put ostao bez medalje.
Posebno atraktivan meč je bio u apsolutnoj kategoriji seniora (+91 kg), gdje su se okupili pravi šampioni kickboxinga, tako da je natjecatelj Croatie Romano Ahmetagić imao veoma težak meč sa znatno iskusnijim prvakom Hrvatske i bivšim Europskim šampionom Antom Verunicom iz Poreča.
Unatoč izuzetnoj borbenosti Ahmetagića i neustrašivom pristupu borbe,sa puno teških udaraca, iskusniji Verunica je savladao Ahmetagića i na kraju osvojio zlato, dok je Ahmetagić osvojio sjajnu brončanu medalju i priznanje publike i trenera za odličan meč, bez kalkuliranja.
S osvojene dvije brončane medalje sa državnog K1 prvenstva u Slunju, vodstvo Croatie može u potpunosti bit zadovoljno postignutim, obzirom na jaku konkurenciju najboljih Hrvatskih klubova.
Sljedeće veliko iskušenje za borce Croatie će biti 11. travnja 2015., na prvenstvu Hrvatske-disciplina low-kick, za juniore i seniore, koja je uz  K1 također tvrda disciplina sa punim udarcima po cijelom tijelu.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.