Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Hrvatska poštanska banka blokirala račun Petrokemije

Ukoliko budemo prisiljeni prekinuti isporuku gnojiva hrvatskoj poljoprivredi unaprijed se i najiskrenije ispričavamo svima onima kojima ćemo tim potezom stvoriti određene probleme

Ukoliko budemo prisiljeni prekinuti isporuku gnojiva hrvatskoj poljoprivredi unaprijed se i najiskrenije ispričavamo svima onima kojima ćemo tim potezom stvoriti određene probleme

U petak, 06. ožujka 2015. oko 14.00 sati Hrvatska poštanska banka je potpuno besmisleno i nepotrebno blokirala račune Petrokemije d.d., Kutina.

Uprava i Nadzorni odbor Petrokemije d.d. Kutina već mjesecima ne uspijeva uspostaviti bilo kakav suvisao dijalog s predsjednikom Uprave HPB-a koji odbija svaki razgovor o mirnom i normalnom rješavanju duga, kojega ni na koji način ne sporimo, i za rješavanje kojega su bila nuđena različita rješenja. Svi prijedlozi su odbijeni od strane HPB-a.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zbog toga je Stožer za obranu Petrokemije na sastanku održanom u petak , 06. ožujka 2015. u 18.30 sati usuglasio slijedeće zaključke:

  1. O blokadi računa odmah izvjestiti sve relevantne osobe i institucije u Republici Hrvatskoj kao i cjelokupnu hrvatsku javnost
  2. Zahtjevamo skidanje blokade računa u ponedjeljak 09.03.2015. u cilju nastavka normalne proizvodnje i opskrbe tržišta
  3. Ukoliko taj zahtjev ne bude ispunjen radnici Petrokemije, svjesni svih mogućih posljedica, u potpunosti će spriječiti isporuku mineralnih gnojiva bilo kojem kupcu unutar tržišta Republike Hrvatske.

Ukoliko budemo prisiljeni prekinuti isporuku gnojiva hrvatskoj poljoprivredi unaprijed se i najiskrenije ispričavamo svima onima kojima ćemo tim potezom stvoriti određene probleme, ali ih isto tako molimo da nas razumiju. Ponašanje HPB-a prema industriji u Hrvatskoj od dolaska g. Vuića na čelo Uprave banke je sramotno.

Stožer se po ovom pitanju do trenutka skidanja blokade računa odnosno do prekida isporuke gnojiva više neće oglašavati. Za sve informacije obratite se izravno gospodinu Tomislavu Vuiću, Predsjedniku Uprave HPB-a.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Priopćenje sa sasožera za stožer je potpisao  Željko Klaus.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.