Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

HSS osudio pohlepu SDP-a i HSP-a

HSS je zatražio na sjednici Skupštine od županijskih vlasti da se usprotive odluci Ministarstva pravosuđa koje sa novom reorganizacijom želi ukinuti Stalnu službu Općinskog suda iz Siska u Hrv. Kostajnici.

HSS je zatražio na sjednici Skupštine od županijskih vlasti da se usprotive odluci Ministarstva pravosuđa koje sa novom reorganizacijom želi ukinuti Stalnu službu Općinskog suda iz Siska u Hrv. Kostajnici.

Na 10.sjednici Skupštine Sisačko-moslavačke županije održanoj u ponedjeljak  9.03.2015. godine tijekom rasprave o povećanju naknada vijećnicima u skupštini koje su osmislili HSP i SDP,  u ime Kluba vijećnika HSS-a vijećnica Anica Lenart je osudila takav prijedlog i iznijela oštro protivljenje te  stav da HSS neće podržati povećanje naknada vijećnicima u ovoj teškoj gospodarskoj  situaciji. Predlagatelji ovog povećanja naknada redom su bivši savjetnici bivše županice Marine Lovrić Merzel koja je njihovu naklonost izdašno nagrađivala novcem poreznih obveznika a sada su se tim istim novcem odlučili nagraditi sami.
Tajnik Kluba vijećnika HSS-a Dražen Pejaković na aktualnom satu  se osvrnuo na dolazak dožupana Bogdana Rkmana koji predstavlja srpsku nacionalnu manjinu u Glinu u prisustvu Documente i Milorada Pupovca koji žele promijeniti ime Hrvatskog doma u Spomen dom, te je vijećnik Pejaković osudio takav Rkmanov potez u vrijeme radnog vremena i poručio dožupanu Rkmanu da srpska nacionalna manjina kao i većinski hrvatski narod u Glini imaju puno većih problema od promijene imena jer im trebaju ceste, infrastruktura, razvoj poljoprivrede i nezaposlenost. Preporučio mu je da bi bilo bolje da se bavi stvarnim problemima ljudi u radno vrijeme, a ne u da u društvu Milorada Pupovca potiće događaje koji ne pridonose suživotu u Glini.Također, Pejaković je u ime HSS-a dao podršku svim hrvatskim braniteljima koji se zalažu da ostane dosadašnji naziv doma Hrvatski dom.

skupstina 1
U nastavku aktualnog sata vijećnik Pejaković je predložio da nadležne županijske službe i SIMORA izrade jedinstveni katalog svih poduzetničkih zona u županiji, te ponovo predložio otvaranje  ispostave HBOR-a, čime bi,  kada se ukaže interes od strane poduzetnika iz inozemstva ili iz većih gradova koji bi se odlučili za ulaganje u našu županiju i otvaranje ispostava svojih tvrtki, na jednom mjestu dobili sve potrebne informacije..
HSS je zatražio na sjednici Skupštine od županijskih vlasti da se usprotive odluci Ministarstva pravosuđa koje sa novom reorganizacijom želi ukinuti Stalnu službu Općinskog suda iz Siska u Hrv. Kostajnici. Vijećnici HSS-a se s ovom odlukom Ministarstva pravosuđa ne mogu složiti jer smatraju da se ovakvim ukidanjem sudova i službi ne postižu nikakve uštede, nego samo povećavaju troškove sebi, a i običnim ljudima.
Vijećnica Anica Lenart se je  osvrnula na Izvješće o stanju sigurnosti na području županije koje je pohvalila te  uočila u izvješću jedan negativan pokazatelj  koji se tiče smanjenja stupnja razriješenosti kaznenih djela u odnosu na 2013.g. te je zatražila dodatna pojašnjenja o istom. Nakon toga je dobila odgovor da je tijekom provedbe pilot projekta i sudjelovanja u istom bio zauzet jedan dio službenika u prvoj polovici 2014.g. u MUP-u.
Tijekom rasprave o donošenju Strategije razvoja ljudskih potencijala za razdoblje 2014.-2020.g. vijećnik Ivan Behtanić je upitao za evidencije radno sposobnih građana naše županije, a koji su brisani iz evidencije nezaposlenih HZZ-a i isti su otišli kao posljedica negativnog trenda u inozemstvo u potrazi za zaposlenjem.
Istaknuo je problem da se tu radi o populaciji mlađe dobi i velikom broju  visoko obrazovanih osoba te je usporedio ovu situaciju ekonomske emigracije sa situacijom 60-ih god. prošlog stoljeća jer ovdje nažalost mnogi ne vide perspektivu.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.