Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Ilovski vatrogasci

Društvo je prošle godine za doprinos obrani od poplava, rad sa djecom i mladima i preventivi te uz 120. obljetnicu rada dobilo i Godišnju nagradu Grada Kutine.

Društvo je prošle godine za doprinos obrani od poplava, rad sa djecom i mladima i preventivi te uz 120. obljetnicu rada dobilo i Godišnju nagradu Grada Kutine.
  1. Prošla je godina bila  jedna od najtežih, ali i najuspješnijih godina u 120 godina rada DVD Ilova. Istaknuo je to na Skupštini društva predsjednik Josip Žepanec.

Dobrovljni vatrogasci iz Ilove u svibnju i rujnu prošle godine dali su veliki doprinos u obrani od poplave Zbjegovače, Banove Jaruge i svog mjesta Ilova. „Uz 40 vatrogasaca u obranu od poplava uključilo se i 300 građana. Mještani su dali veliki doprinos i nabavci kombija za DVD Ilova koji je osobito važan za rad s djecom i mladima.“, naglasio je predsjednik DVD Ilova.

Društvo je za nabavu kombija zatražilo pomoć od mještana Ilove, jer sami nisu mogli. „Naši sugrađani su nas iznenadili i uz njihovu pomoć i pomoć Županije i Grada Kutine uspjeli smo nabaviti kombi. Svima veliko hvala.“, rekao je predsjednik DVD Ilova.

Društvo je prošle godine za doprinos obrani od poplava, rad sa djecom i mladima i preventivi te uz 120. obljetnicu rada dobilo i Godišnju nagradu Grada Kutine. „Sretni smo jer je prepoznat naš rad i doprinos u zaštiti građana i stoga što je prepoznata važnost dobrovoljnog vatrogastva za društveni život u naseljima na području grada Kutine.“, komentirali su vatrogasci.

U planu rada za 2015. godinu DVD Ilova je na prvo mjesto stavio podmlađivanje društva, rad na preventivi, nabavu nove opreme te redovito vježbanje i odlazak na vatrogasna natjecanja, a nastojat će urediti i Vatrogasni dom.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.