Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Izmjene teritorijalnog ustroja su politička kozmetika

Više je ruku u vijeću koje su uz izvršnu gradsku vlast, pa je i za očekivati kako će u budućnosti sisačku mjesnu samoupravu činiti pet gradskih četvrti i trideset i dva mjesna odbora.

Više je ruku u vijeću koje su uz izvršnu gradsku vlast, pa je i za očekivati kako će u budućnosti sisačku mjesnu samoupravu činiti pet gradskih četvrti i trideset i dva mjesna odbora.

Teritorijalnim preustrojem osnovanih mjesnih odbora na području Grada Siska želi se postići bolja učinkovitost rada mjesnih odbora, odnosno članova vijeća mjesnih odbora, stoji , između ostalog , u obrazloženjui prjedloga odluke o teritorijalnom preustroju  osnovanih mjesnih odbora na području grada Siska. Ovaj prijedlog treća je točka dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća grada Siska sazvane za srijedu, 18. ožujka.U obrazloženju još stoji kako većina mjesnih odbora, odnosno članova vijeća mjesnih odbora nisu, ili nisu redovito održavali sjednice mjesnih odbora niti dostavljali programe rada. Predlagateljica , gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček smatra da će se postići bolja učinkovitost rada vijeća mjesnih odbora što bi se moglo odraziti i na mjesne odbore koji nisu obuhvaćeni preustrojem na način da će vijeća pokrenuti inicijativu  za preustroj. Zamišljeno će dovesti u konačnici do uštede proračunskih sredstava.Gradski odbor HDZ-a tako ne misli. U utorak, 17.ožujka organizirao je  tiskovnu konferenciju naglasivši kako je ovaj prijedlog odluke samo skretanje pozornosti s puno važnijih i stvarnijih problema koje grad i njegovi građani imaju i kako je riječ o političkoj kozmetici. Predsjednik Gradskog odbora Željko Krapljan.

P1040676

Dopredsjednik odbora Darko Weiss , između ostalog je i nezadovoljan predloženim imenom za gradsku četvrt je ime Sisk Stari ima svoju povijest i značaj, a preimenovanjem u Sisak Centar gubi se i ta poveznica

P1040678

Tri tisuće stanovnika, od toga 1600 glasača, veliko smo područje , istaknuo je Henri Zaplatić iz MO Galdovo Kaptolsko

Na novinarski upit jesu li u grad pozvani predsjednici ili predstavnici Mjesnih odbora kako bi im se izložio prijedlog koji će se sutra naći na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća odgovor je bio negativan. Kažu u HDZ-u, loša komunikacija, nije sazvan niti jedan radni sastanak. A vijećnici sutra odlučuju. Više je ruku u vijeću  koje su uz izvršnu gradsku vlast, pa je i za očekivati kako će u budućnosti  sisačku mjesnu samoupravu činiti pet gradskih četvrti i trideset i dva mjesna odbora.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.