Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Kolega Pribi darovao digitalni fotoaparat Srednjoj školi Petrinja

Prenosimo lijepu vijest sa www.portal53.hr

Prenosimo lijepu vijest sa www.portal53.hr

Poznati petrinjski fotograf i televizijski snimatelj Marijan Pribilović ili kako ga mi kolege zovemo Pribi, učinio je lijepu i hvale vrijedne gestu. Srednjoj školi Petrinja darovao je vrijedan digitalni fotoaparat. Petrinjci su i do sada dokazali kako imaju veliko srce, a Pribijeva gesta samo je to još jednom i potvrdila.

Rekao je kako ovaj fotoaparat za njega ima određenu sentimentalnu vrijednost, jer ga je ustvari kupio svojoj supruzi.” Budući ona trenutačno nema vremena za baviti se fotografijom, a ja imam druge aparate koje koristim, potrebe ovih vrijednih učenika prevagnule su i tako smo ga zajedno odlučili darovati onima koji ga zaista trebaju i kojima će i tako poslužiti.”

Izrazio je i nadu da će netko od učenika, kao što je to Aleksandra, danas-sutra postati fotografi i snimatelji kao on, fotoreporteri ili novinari. Na pitanje zašto aparat nije darovao nekome drugome nego baš učenicima Srednje škole rekao je kako je on bivši učenik ove škole i kako je to bilo nekako i logično da baš njima daruje fotoaparat.

U kabinetu ravnatelja pomno i strpljivo je pokazivao kako radi fotoaparat, koje sve funkcije ima i na koji se način nešto može snimati. Izrazio je i nadu da će im sada fotografije biti ljepše i da će raditi s još većim entuzijazmom. Inače, aparat je kao nov, nema ni 10 tisuća okidaja, a vrijednost mu je cca 900 Eura. Inače, Pribi čuva sve svoje stvari i fotoaparate ma koliko one stare bile i nije prije razmišljao o darivanju, no kako je rekao, bit će mu drago da djeca više o fotografiji, novinarstvu i ostalim segmentima rada kojim se i sam bavi.

A fotoaparat najviše će poslužiti članovima novinarske skupine koji uređuju i izdaju školski list „Kvaka” koji iz godine u godinu postiže uspjehe na natjecanjima LIDRANO. Potvrdila je to i Aleksandra Vujević, zamjenica glavne urednice lista koja nije skrivala svoju radost.

„Nama je razrednik objavio ovu sretnu vijest i svi smo bili oduševljeni, jer do sada slike u našim novinama nisu bile baš tako lijepe i dobre. A sad će to biti posve nešto drugo i zaista se svi radujemo i zahvaljujemo gospodinu Marijanu. Nadam se da će nakon nas i druge generacije novinara biti sretni, ali isto tako da će se više čitati i gledati slike u našoj KVAKI”.

Na primopredaji su bili Goran Marijanović, profesor hrvatskog jezika i književnosti i Ante Balen, ravnatelj škole Petrinja, koji je Pribiju zahvalio na ovom daru. „Ovdje se radi o izuzetno vrijednoj donaciji za naše učenike i našu skupinu novinara, jer mi nismo bili u prilici kupiti ovako vrijedan i kvalitetan fotoaparat. Ovo je prvi koji smo dobili i koji će svakako zadovoljiti potrebe rada ove skupine, ali i ostalih aktivnosti koje će se događati u školi da ih možemo popratiti i slikati.”

„ Izuzetno smo zahvalni gospodinu Marijanu Pribiloviću i nadamo se da će aparat dugo i dobro služiti.”, rekao je na kraju Ante Balen i u znak zahvalnosti darovao mu školski list KVAKA i naravno, neke od proizvoda koje su izradili učenici i profesori ove škole.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.