Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Kutinski obrtnici održali svoju skupštinu

Pred obrtnicima su teška i izazovna vremena.

Pred obrtnicima su teška i izazovna vremena.

Udruženje obrtnika Kutina održalo je konstituirajuću Skupštinu Udruženja za mandatno razdoblje do 2018. godine. Za predsjednika Udruženja obrtnika u novom je mandatu ponovo izabran Ivica Ružička.

Konstiuirajuća sjednica Skupštine Udruženja obrtnika morala je biti održana jer su neki dosadašnji članovi Skupštine zatvorili obrte ili su otišli u mirovinu. Uz predsjednika Udruženja na sjednici skupštine izabrani su i članovi Upravnog i Nadzornog odbora udruženja obrtnika Kutina te članovi Skupštine Obrtničke komore SMŽ.

U raspravi o stanju obrtništva u Kutini i Županiji istaknuto je kako je kutinsko udruženje obrtnika jedno od najuspješnijih udruženja u Županiji. Zato će članovi županijske skupštine iz Udruženja obrtnika Kutina svojim radom nastojati doprinos stabilnost u radu Županijske obrtničke komore.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Željko Vrbanus, predsjednik Obrtničke komore SMŽ čestitao je na uspješnom radu te je posebno istaknuo kako je u radu Skupštine kutinskog udruženja uključeno 40% žena. „To je rijetkost u udruženjima obrtnika. Osim po organiziranosti i rezultatima i po tome se ističe Udruženje obrtnika Kutina.“, naglasio je Željko Vrbanus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Predsjednik Županijske obrtničke komore u nastavku je kritizirao Zakon o obrtu koji je donesen bez uvažavanja obrtnika koji su sada u teškoj situaciji. „Pokušavali smo, ali ministar i njegovo ministarstvo obrta, nisu htjeli biti partneri u razgovorima, pa sada nemamo rješenja koja su dobra za sve. Obrtnici su nastojali predložiti rješenja dobra za vlast i obrtnike. Ali, obrtnike se nije htjelo slušati.“

Pred obrtnicima su teška i izazovna vremena. Ovo je prijelomna godina, koliko je ozbiljna situacija govori činjenica da je u siječnju ove godine zatvoreno obrta koliko cijele prošle godine, upozorili su obrtnici. Kutinski obrtnici ne predaju se te su naglasili kako treba raditi i graditi. Istaknuli su kako uz dobru suradnju sa županijskom obrtničkom komorom dobro surađuju i sa Gradom Kutina.

Na kraju Skupštine Udruženja obrtnika Kutina predsjednik Obrtničke komore SMŽ Željko Vrbanus najavio je kako će se nakon 18 godina povući sa mjesta predsjednika županijske Obrtničke komore, ali će i dalje pomoći u radu komore. Kutinski obrtnici u raspravi o pripremama za izbore u županijskoj komori predložili su da se za predsjednika Obrtničke komore SMŽ kandidira Karlo Kabelka, obrtnik iz Kutine i dosadašnji zamjenik predsjednika županijske obrtničke komore.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.