Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Maja Romarić (HSS) – Osjećam dužnost da ovako postupim

Ostavka na mjesto članice Povjerenstva za ravnopravnost spolova i članice Odbora za Statut i Poslovnik radi sramotne Odluke o povećanju naknada

Ostavka na mjesto članice Povjerenstva za ravnopravnost spolova i članice Odbora za Statut i Poslovnik radi sramotne Odluke o povećanju naknada

Kako sam 2013. godine predložena i izabrana kao članica u Povjerenstvo za ravnopravnost spolova i u Odbor za Statut i poslovnik od strane većine unutar Skupštine Sisačko-moslavačke županije, nakon što sam isto prihvatila, kako bih prvenstveno doprinijela radu Skupštine na dobrobit naših građana, redovito sam sudjelovala u radu navedenog Odbora te Povjerenstva i ulagala napore, te sam za taj rad tromjesečno primala neto iznos od 500,00 kuna po sjednici.

Naime, nakon donošenja žalosne i sramotne Odluke na posljednjoj sjednici Skupštine Sisačko-moslavačke županije o povećanju naknada vijećnicima u Županijskoj Skupštini sa 500,00 kuna po sjednici na 600,00 kuna mjesečno za svakog vijećnika, koje je donijela većina u Županijskoj skupštini a riječ je redom o bivšim savjetnicima  županice Marine Lovrić Merzel koji su imali mjesečna primanja veća i od jednog direktora neke ustanove u Republici Hrvatskoj, osjećam moralnu obavezu dati ostavku na članstvo u navedenim radnim tijelima.

Povećanjem broja nezaposlenih ljudi, a posebice mladih, otvaranjem pučkih kuhinja i „burza hrane“ u našoj županiji, osjećam i dužnost kao mlada političarka postupiti na ovakav način.

Nedopustivo je da jedni žive na rubu siromaštva, a drugi uživaju sve blagodati ili većinu njih koju donosi „koristoljubivo“ bavljenje politikom.

Smatram da bavljenje politikom treba služiti na pomoć građanima a ne protiv njih i njihove egzistencije.

Svakom od nas neophodna su financijska sredstva za život, posebno u današnje vrijeme teške krize, no ipak smatram da trebamo prepoznati druge kojima je taj novac možda potrebniji.

Blagoslovljena sam jer imam stalni radni odnos, i redovna mjesečna primanja kojima podmirujem svoje životne obaveze, što  mnogi ljudi u našoj županiji nemaju.

Stoga se nadam da će ova moja odluka potaknuti vijećnike u županijskoj Skupštini koji su donijeli ovu sramotnu odluku da je preispitaju jer kao članica Hrvatske seljačke stranke, koja me kandidirala na mjesto županijske vijećnice, želim izraziti veliku zabrinutost za iznimno veliko trošenje proračunskih sredstava županije na naknade vijećnika umjesto na projekte.

Poštujem svakog vijećnika Županijske skupštine, te smatram da je to časna funkcija, kako za mene tako i za svakog drugog, no da bih i dalje časno nastavila obavljati svoje dužnosti kao članica Županijske skupštine, dužna sam postupiti na način koji smatram primjerenim a to je podnošenje ostavke na članstvo u navedenim radnim tijelima, jer ističem da se kao i ostatak vijećnika HSS-a ne slažem sa prijedlogom i donesenom Odlukomvijećnika i vijećnica u Skupštini o naknadama na mjesečnoj bazi bez obzira na stvarno održani broj sjednica, koje će još više naštetiti našoj već napola uništenoj županiji.

Još jednom napominjem kako smatram da trebamo biti socijalno osjetljiva županija, budući da su uvjeti života izuzetno teški za mnoge naše sugrađane posebno one koji su ostali bez radnih mjesta gašenjem industrije i tvrtki što je rezultiralo i gubitkom radnih mjesta za više od 20 000 građana Sisačko-moslavačke županije, te ako na ovakav način mogu ikome pomoći ili potaknuti druge da učine isto – biti ću zadovoljna.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.