Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Natječaj za volonterske centre

Zaklada Istra u Kutini je predstavila natječaje iz proširenog decentraliziranog modela financiranja. Zaklada Istra partner je ili provedbeno tijelo ministarstvu u provedbi natječaja, a nadležan je za područje Sisačko-moslavačke županije.

Ove godine bit će raspisano nekoliko natječaja s kojima Zaklada želi upoznati udruge civilnog društva i ostale neprofitne organizacije.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maja Marić iz Zaklade Istra objasnila je ciljeve ovih natječaja.

– Pokušavamo kroz projekte i kroz dodjelu financijskih potpora najkvalitetnijima podržati udruge i druge organizacije civilnog društva koje djeluju u lokalnim zajednicama. Cilj nam je razvijati društvo kroz rad neprofitnih organizacija.

Zaklada Istra u Kutini je predstavila natječaje za lokalne i regionalne volonterske centre. „Cilj je natječaja promocija i razvijanje volonterska u lokalnoj zajednici. Natječaj je raspisan 6. Ožujka i otvoren je do 6. travnja.“, istaknula je Lara Baranašić koja u Zakladi Istra radi na provedbi natječaja i projekata.

– Ukupan iznos koji je namijenjen za sufinanciranje projekata je 3,2 mil. kn, od toga je 2,2 mil. kn za lokalne volonterske centre, a 1 mil. kn za regionalne volonterske centre. Po projekte za LVC može se dobiti od 50 tisuća do 150 tisuća kn, za RVC po projektu od 200 tisuća do 250 tisuća kn. Za LVC projekt može trajati najdulje 12 mjeseci. Za RVC raspisuje natječaj za razdoblje od 3 godine.)

Lokalni volonterski centar u Kutini osnovala je prije nekoliko godina Udruga OSI. U planu je i osnivanje Regionalnog volonterskog centra kojeg će voditi LAG Moslavina. Gradsko vijeće Kutina nedavno je usvojilo i volontersku politiku te su tako ostvareni potrebni preduvjeti za prijavu projekata po ovim Natječajima koje Zaklada Istra provodio kao provedbeno tijelo i partner Ministarstva socijalne politike i mladih. Predstavnici udruga, škola, ustanova i građanskih inicijativa pohvalno su se izrazili o predstavljenom natječaju te su najavili i svoje projekte koje pripremaju za prijavu na natječaje.

Opširnije informacije o otvorenim natječajima, potrebna dokumentacija te o načinima prijava mogu se preuzeti sa internetske stranica Zaklade Istra www.civilnodrustvo-istra.hr

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.