Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Otvoreno pismo župana Žinića premijeru Milanoviću

…potpuno ignoriranje županijske vlasti koju prije posjeta niste obavijestili o svome dolasku

...potpuno ignoriranje županijske vlasti koju prije posjeta niste obavijestili o svome dolasku

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić uputio je otvoreno pismo premijeru Zoranu Milanoviću nakon njegova današnjeg posjeta kutinskoj Petrokemiji.

“Poštovani predsjedniče Vlade Republike Hrvatske, gospodine Milanoviću, iskreno pozdravljam Vaš interes za probleme kutinske Petrokemije i njezinih radnika koje ste napokon odlučili posjetiti u ponedjeljak 23. Ožujka 2015. Godine. Želim vjerovati kako je riječ o iskrenoj brizi za probleme i sudbinu naše jedine tvornice mineralnih gnojiva, a ne o Vašoj već započetoj predizbornoj kampanji po Hrvatskoj.

No, ono što budi sumnje u Vaše iskrene namjere oko rješavanja problema Petrokemije nije samo trogodišnja nebriga Vaše Vlade o toj tvornici već i potpuno ignoriranje županijske vlasti koju prije posjeta niste obavijestili o svome dolasku niti pozvali na sudjelovanje na radnome sastanku.

Želim vjerovati da tome razlog nisu naše različite stranačke pripadnosti jer i Vi i ja izabrani smo da radimo na dobrobit svih naših građana. Zato sam Vas osobno u nekoliko navrata pozivao na tematsku sjednicu sisačko-moslavačke Županijske skupštine gdje bismo se posebno osvrnuli na probleme sisačke Rafinerije i kutinske Petrokemije.
Riječ je o najvećim gospodarskim subjektima Sisačko-moslavačke županije koji zapošljavaju više od 2000 radnika i znače opstanak za našu županiju.

Moje molbe da ozbiljno razgovaramo i nađemo rješenje za gospodarske probleme Sisačko-moslavačke županije, Vi premijeru, ignorirate već mjesecima. Unatoč svemu moja ruka suradnje je i dalje ispružena, a poziv na suradnju i dalje stoji. Dobrobit građana naše županije, ali i svih građana Republike Hrvatske mora biti prioritet svakom dobronamjernom dužnosniku.”, ističe u pismu župan Ivo Žinić.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.