Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Podrška sisačkog HSP-a radnicima u tvrtkama u vlasništvu grada

Direktori koji nisu u stanju osigurati novac za plaće i posao svojim radnicima neka odstupe i prepuste svoju fotelju sposobnima,kojih u Sisku zasigurno ima.

Direktori koji nisu u stanju osigurati novac za plaće i posao svojim radnicima neka odstupe i prepuste svoju fotelju sposobnima,kojih u Sisku zasigurno ima.

HSP Sisak oglasio se u petak, 06. ožujka priopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti:

HSP daje punu i bezrezervnu podršku radnicima u tvrtkama kojima je vlasnik Grad Sisak : Sisački vodovod, Komunalac, Gospodarenje otpadom, Vodoopskrba Kupa, Gradska tržnica Sisak, Autopromet i Gradska groblja. Od samog početka pratimo događanja oko kolektivnog ugovora i smatramo da je dosta omalovažavanja radnika i njihovih prava , bili smo u prvim redovima na prosvjedu sa radnicima sada bivše „Željezare Sisak„ , dajemo punu potporu radnicima INA-Rafinerije nafte Sisak ,sada smo i uz radnike gradskih tvrtki koji rade i po snijegu ,kiši i po svim ostalim vremenskim  neprilikama.Uz to što rade u lošim uvjetima, zbog dugogodišnjeg ne ulaganja od strane vlasnika tj. Grada Siska , sada im se pokušavaju oduzeti i osnovna prava. Direktori koji nisu u stanju osigurati novac za plaće i posao svojim radnicima neka odstupe i prepuste svoju fotelju sposobnima,kojih u Sisku zasigurno ima .HSP je kroz svoj rad u Gradskom vijeću bio  protiv bahatosti izvršne vlasti i masovnog  otpuštanja djelatnika gradske uprave , tako ćemo i sada štititi interese i prava radnika u gradskim tvrtkama.Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju sve više se  obespravljuje radnike , daju im se otkazi , deložira ih se,  a računi su im pod ovrhom.

Iz svih tih razloga HSP kaže „VIŠE HRVATSKE , MANJE EUROPE“.  

BOG I HRVATI!

                                                                                  PREDSJEDNIK PODRUŽNICE

                                                                                             HSP-a SISAK

                                                                                          Zdenko Koren

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.