Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Poduzetnički impuls

Javni pozivi za mjere iz Poduzetničkog impulsa redovito se objavljuju na službenoj internetskoj stranici Ministarstva poduzetništva i obrta www.minpo.hr.

Javni pozivi za mjere iz Poduzetničkog impulsa redovito se objavljuju na službenoj internetskoj stranici Ministarstva poduzetništva i obrta www.minpo.hr.

U Poduzetničkom impulsu je 4,37 mlrd kn za poticanje poduzetništva i obrta. Poduzetnici i obrtnici će se moći javljati za ove bespovratne potpore na javne pozive koji će biti objavljene za 33 mjere u 3 programska područja. Najavio je Dražen Pros, zamjenik ministra poduzetništva na javnom predstavljanju u Kutini.

Uz program Vlade RH mnogobrojnim zainteresiranima poduzetnicima predstavljeni su i programi Grada Kutine iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti te Odjela za gospodarstvo i financije. Predstavljene su i aktivnosti Razvojne agencije Mrav u cilju poticanja razvoja gospodarstva.

Gradonačelnik Kutine istaknuo je kako Grad snažno potiče razvoj poduzetnika. „Grad Kutina će i ove godine nastaviti svoj program poticanja poduzetnika koji je prošle godine polučio dobre rezultate. Očekujemo i bolje rezultate ove godine s obzirom na dobra iskustva poduzetnika, jer je riječ o kvalitetnim mjerama u kojima je Grad Kutina bio dobar i korektan partner“ te je izdvojio je gradonačelnik Kutine te je istaknuo tri mjere iz ovogodišnjeg programa mjera za poticanje razvoja gospodarstva u Kutini.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Istaknuo bih tri mjere koje sada imamo kao glavne mjere poticaja za poduzetnike. To je prije svega mjera za zapošljavanje i samozapošljavanje kojom smo prošle godine otvorili 30 novih radnih mjesta. Zatim poticaje za nove tehnologije, odnosno za podizanje konkurentnosti naših poduzetnika kroz koju smo uložili 200 tisuća kn u stvaranje boljeg poduzetničkog okruženja. Treća mjera je za turističke projekte koja će ove godine iznositi 100 tisuća kn, odnosno do 20 tisuća kn po pojedinom projektu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Poduzetnički impuls Vlade RH za 2015. g. nikad nije bio izdašniji. U odnosu na prvi takav program iz 2012. godine u programu je 12 puta više sredstava. „Poduzetnicima je na raspolaganju 4,37 mlrd od čega je 3,8 mlrd. kn iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Tu priliku za bespovratne potpore prepoznali su i iskoristili brojni poduzetnici i rezultati su iz godine u godinu sve bolji.“, rekao je Dražen Pros, zamjenik ministra poduzetništva i obrta. 

– 2013. g. na svaku kn iz sredstava bespovratnih potpora poduzetnik je dodao 0,66 kn, 2014. godine to je bilo od poduzetnika na svaku kunu još 1,38 kn. Osnovni smisao Poduzetničkog impulsa je poticanje poduzetnika, onih koji izvoze, investiraju, onih koji stvaraju novu vrijednost i želi biti konkurentni i uspješni na tržištu, u tom smislu Poduzetnički impuls ispunjava svoju svrhu.

 

Na javnim predstavljanjima, kao i u Kutini poduzetnici su pokazali veliko zanimanje za poticajne mjere iz Poduzetničkog impulsa. Poduzetnici koji su koristili sredstva iz impulsa prenijeli su svoja iskustva i dali sugestije kako bi mjere poticaja bile učinkovitije.

Zamjenik ministra poduzetništva rekao je kako poduzetnici na pomoć ministarstva uvijek mogu računati, jer zajednički je cilj svih razvoj poduzetništva. Dodao je kako su prvi pozivi već raspisani, a uskoro slijede i novi javni pozivi za mjere poticaja iz Poduzetničkog impulsa za 2015.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Riječ je o 4,37 mlrd kn, one u sebi sadrže niz mjere koje su namijenjen mikro i malim poduzetnicima i ovaj drugi dio je vezan za javne pozive koji će se objavljivati redom. Za prvo programsko područje iz nacionalnog proračuna raspisana su tri javna poziva. Vrlo skoro, za 10-ak dana, bit će raspisani javni pozivi za prva dva velika projekta. Oni su namijenjeni izgradnji proizvodnih kapaciteta i ulaganja u opremu koji su financirani iz EU fondova i vrijedni su 1,2 mlrd. kn.

Javni pozivi za mjere iz Poduzetničkog impulsa redovito se objavljuju na službenoj internetskoj stranici Ministarstva poduzetništva i obrta www.minpo.hr.

 

 

 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.