Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Politička adolescencija vladajuće strukture u gradu Sisku

Za potrebe građana Siska nije potrebno plaćanje zagrebačkih savjetnika i odvjetničkih ureda, nego politika dobrog gospodara da napokon ovaj grad ne bude „grad slučaj“, a što je počesto u ove dvije godine bio.

Za potrebe građana Siska nije potrebno plaćanje zagrebačkih savjetnika i odvjetničkih ureda, nego politika dobrog gospodara da napokon ovaj grad ne bude „grad slučaj“, a što je počesto u ove dvije godine bio.

Priopćenjem medijima u ponedjeljak, 16. ožujka  obratio se HSP AS grada Siska.

„Svjesni da je u tijeku izborna kampanja na županijsko čelništvo SDP-a u Sisačko-moslavačkoj županiji, nismo posumnjali  i u primjene nečasnih metoda koje su birači već kaznili na izborima za novu županijsku vlast, bojkotirajući SDP i dajući povjerenje Domoljubnoj koaliciji.

Marina Lovrić danas je političarka s remetinečkim stažem, optužna za niz zlouporaba dužnosti i službenog položaja. Iz tog razloga je i smijenjena sa županijskih stranačkih funkcija i to upravo od strane Kristine Ikić-Baniček, aktualne sisačke gradonačelnice. Međutim, u tijeku borbe za sve funkcije koje je Marina Lovrić obnašala/osramotila, sisačka gradonačelnica služi se istim sredstvima kojima se služila i navedena političarka za stjecanje političke moći.

Ono što je trenutno izrazito sporno je utjecaj sisačke gradonačelnice na pojedine županijske vijećnike i izglasavanje sramotne odluke o povećanju vlastitih naknada na zadnjoj sjednici Županijskog vijeća, održanoj 9.ožujka, u času kada ta sredstva nisu osigurana županijskim proračunom, dok o moralnoj dimenziji ove odluke nije potrebno trošiti riječi, jer je i političkom laiku jasno koliko je ona duboko amoralna.

Pitanje je, je li bilo utjecaja na županijske vijećnike od strane Kristine Ikić-Baniček i na koji način je on ostvaren? Radi li se možda o otpisu dugova pojedinim županijskim vijećnicima koji su u najmu sisačkih gradskih prostora i da li je na taj način posredstvom sisačke gradonačelnice izborena županijska većina? Ili je ona ostvarena zapošljavanjem članova obitelji  pojedinih županijskih vijećnika u gradskim firmama? Je li to politički utjecaj ili ucjena?

Koliko nam je poznato iz raznih predizbornih obećanja, upravo je sisačka gradonačelnica prozivala lokalne političare za takve nečasne rabote, upravo to su joj bili argumenti za smjenu Marine Lovrić sa stranačkih funkcija, a sada i sama, kao prava partizanka ide tim nepotističkim putem!? Je li politička trgovina bliska i ovoj ženi sa crvenim kaputićem? A iza nisa sumnjivih pokušaja za stjecanje što većih moći, Kristina Ikić-Baniček zaboravila je kako je gradonačelnica Siščana, pa joj je draže uplitati se u županijske poslove, nego li brinuti o problemima građana koji su je izabrali.  Za potrebe građana Siska nije potrebno plaćanje zagrebačkih savjetnika i odvjetničkih ureda, nego politika dobrog gospodara da napokon ovaj grad ne bude „grad slučaj“, a što je počesto u ove dvije godine bio.

Zajedno smo prebolijevali dječje bolesti, no politička adolescencija naše vladajuće gradske strukture vodi u delikvenciju, no svakako je bolje da završe u popravnom domu, nego li da dožive političku punoljetnost i kao i prethodnici dio političkoga „staža“ provedu u Remetincu.

Politička težnja KIB je svakako jasna, jer ako su ovi navodi istiniti, njezina politička moć seže i preko gradske razine, što joj onda daje i „pravo“ kandidature za više političke funkcije unutar SDP-a.“

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.