Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Poslovni uzlet

Na stanje poduzetništva, posebno obrtništva, u Sisku, osvnuo se i Adolf Cvanciger, novoizabrani predsjednik Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije

Na stanje poduzetništva, posebno obrtništva, u Sisku, osvnuo se i Adolf Cvanciger, novoizabrani predsjednik Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije

Projekt Poslovni uzlet pokrenut je na inicijativu Poslovnog dnevnika početkom 2014. godine, u suorganizaciji s Ministarstvom poduzetništva i obrta,a  pod pokroviteljstvom tadašnjeg  Predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića. Osnovna ideja projekta  je promicanje malog i srednjeg poduzetništva te odabir i nagrađivanje najboljih malih i srednjih poduzetnika u Hrvatskoj. Također, cilj projekta je omogućiti poduzetnicima alate da postanu još bolji, uspješniji te da ostvaruju rast poslovanja.

Osim edukacije poduzetnika, Poslovni dnevnik ovim projektom želi raditi i na promjeni percepcije poduzetništva u Hrvatskoj. Ove godine važnost i kvalitetu projekta prepoznali su mnogi gradovi i županije te su organizirane 23 edukativne manifestacije diljem Hrvatske, a danas je prilika za poslovno educiranje, upoznavanje novih potencijalnih poslovnih suradnika i ostvarivanje novih kontakata došla i u Sisak.

 

P1040930

 

Dvjestotinjak zainteresiranih, među kojima poduzetnici, obrtnici, vlasnici OPG-ova,  su u zgradi Poduzetničkog inkubatora u  Sisku  mogli naučiti kako uspješno prodati proizvod ili uslugu, te kako postaviti brand strategiju, dok su na edukacijama imali prilike saznati kako do novca za projekte energetske učinkovitosti i kako iz EU sredstava financirati ruralni razvoj.

U panel diskusiji, održanoj nakon otvorenja „Poslovnog uzleta“, sudjelovali su uspješni lokalni poduzetnici –  Darko Sertić, vlasnik i osnivač Applied Ceramicsa, Adolf Cvanciger, predsjednik Udruženja obrtnika Sisak, Domagoj Hruška, direktor Hruška staklenika te Julije Katančevć, direktor tvrtke Sisak projekti, koji su iznijeli svoja uspješna poslovna iskustva.
Po završetku panel diskusije, okupljenima se obratio Gordan Maras, ministar poduzetnitštva i obrta, koji se osvrnuo na stanje poduzetništva u Hrvatskoj, mjere politike poticanja malog i srednjeg poduzetništva te na dostupnost sredstava iz EU fondova:

 

 

P1040935

 

Maras je naglasio kako je Hrvatska izašla iz recesije i da bilježi stopu rasta u zadnjem kvartalu prošle godine, te da se nada da će se takav trend nastaviti i ove godine.  Osvrnuo se i na administrativne probleme s kojima se susreću poduzetnici u svom poslovanju:

 

 

Na stanje poduzetništva, posebno obrtništva, u Sisku, osvnuo se i Adolf Cvanciger, novoizabrani predsjednik Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije :

 

 

Jedan od ključnih zaključaka okupljenih pduzetnika i političkih dužnosnika na održanom „Poslovnom uzletu“  je to da je Sisak grad koji doživljava tranziciju iz teške industrije u proizvodnju novih tehnologija.

 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.