Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Potpisan Ugovor s uredom za upravljanje državnom imovinom

„Rješavanje ovog važnog pitanja još je jedan u nizu uspješnih projekata koje je gradska vlast privela kraju u svega godinu i pol dana.

„Rješavanje ovog važnog pitanja još je jedan u nizu uspješnih projekata koje je gradska vlast privela kraju u svega godinu i pol dana.

Gradonačelnik Kutine potpiso je Ugovor s Državnim uredom za upravljanje državnom imovinom kojim je  Grad Kutina postao vlasnik posljednjih 4,7 ha zemljišta u industrijskoj zoni. To je pitanje posljednjih 7 godina bilo sporno i kočilo je gospodarski razvoj grada. Potpisivanjem Ugovor riješeni su dugogodišnji zemljišni problemi te ispunjeni svi uvjeti za opremanje Industrijsko-logističke zone i privlačenje investitora u Kutinu. Priopćeno je to iz Ureda gradonačelnik Kutine Andrije Rudića.

0303 ILZ U5

Zbog dijela državnog vlasništva u tom dijelu grada, na prostoru buduće Industrijsko-logističke zone, sva ulaganja i nove investicije u Kutini bile su nemoguće. No, sada može krenuti opremanje Zone i traženje prilika za privlačenje investitora, navodi se u priopćenju gradonačelnika Kutine.

Kroz 3 godine trebali bi biti postignuti svi uvjeti za prijam prvih poduzetnika te se u taj dio razvojnog potencijala grada planira uložiti oko 11 milijuna kuna. „Ovo je velika prilika za Grad Kutinu da se pozicionira kao gospodarski lider u Sisačko-moslavačkoj županiji, ali i za građane, jer privlačenje novih investicija donosi i otvaranje novih radnih mjesta te poboljšanje životnog standarda.“, kaže se u priopćenju te se zaključuje;

„Rješavanje ovog važnog pitanja još je jedan u nizu uspješnih projekata koje je gradska vlast privela kraju u svega godinu i pol dana. Osim pitanja državnog zemljišta u industrijsko-logističkoj zoni, u posljednjih godinu i pol uspješno je riješeno pitanje 28 milijuna kuna kredita koje je tvrtka Moslavina d.o.o. uzela od Moslavina plina d.o.o., plinsku mrežu Grad je uspješno zadržao u gradskom vlasništvu te je riješeno i pitanje nezakonitog privatnog vlasništva u tvrtki Moslavina d.o.o. Racionalizacijom poslovanja razriješili su se naslijeđeni gradski dugovi te je nakon dugog niza godina smanjen deficit proračuna.“

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.