Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Prosudbe o moralnosti, odgovornosti , karakteru…

Prihvaćen prijedlog 1/3 vijećnika – povećali si naknadu sa 500 kuna po sjednici na 600 kuna mjesečno

Prihvaćen prijedlog 1/3 vijećnika - povećali si naknadu sa 500 kuna po sjednici na 600 kuna mjesečno

„Nije u Soldima sve“ završio je dio svoje rasprave aludirajući na pjesmu Nije u šoldima sve zamjenik župana Marin Piletić. Koordinirao je cijelu priču s „uvaženim vijećnicima“ predsjednik  ŽS Željko Soldo, prilično staloženo, u prvih pola sata rasprave , a onda su počela „pripetavanja“…

Različite riječi i kvalifikacije izrečene su u ponedjeljak , 09. ožujka 2015. tijekom  10. sjednice Županijske skupštine  i to  posebno u raspravi o Prijedlogu Odluke o izmjeni Odluke o naknadi vijećnicima Županijske skupštine, predsjedniku i potpredsjednicima Županijske skupštine i radnim tijelima Županijske skupštine. Rasprava po ovoj točki trajala je gotovo puna dva sata, da bi u konačnici uz tri suzdržana glasa, 16 protiv i 23 za bila i prihvaćena. Međutim, tijekom rasprave župan Ivo Žinić je naglasio kako predviđenih sredstava u Proračunu za ovu namjenu nema, a riječ je o dodatnih oko 350 tisuća kuna, te da on , po ovlastima ,može staviti i veto na Odluku.

DSC_0034

Naime, kako bi se iz županijskog proračuna mogla isplatiti sredstva potrebna su dva potpisnika, dvoje od troje predstavnika izvršne vlasti.Naime,kako je u raspravi istaknuo i zamjenik Marin Piletić postoje prioriteti kod isplata, a određuju se kada se proračun ne puni planiranom dinamikom, a vijećnićke naknade svakako u takvim situacijama nisu prioritet. Po dosadašnjoj Odluci  vijećnicima su po sjednici isplaćivane naknade u iznosu od 500 kn , a novom Odlukom naknade će biti mjesečne, iznosit će 600 kuna po vijećniku, a naknade članovima odbora određene su u iznosu od 300 kuna mjesečno. Prema neslužbenim podacima, neki vijećnici su u dva, čak i tri odbora. Kako niste pregovarali za županijsku naknadu kada ste primali savjetničku naknadu, pitao je zamjenik Piletić predsjednika Županijske skupštine Željka Soldu?

Kakva se retorika ovdje može primjeniti…ovaj zahtjev zaslužuje psovku, a ne pristojno raspravljanje…rekao je između ostalog u raspravi M.Piletić.

Ponižavanje, mi ne vrijedimo ništa, podcjenili ste sve nas, rekao je HSP-ov Jozo Bilobrk,  mi smo izloženi vrijeđanju, poniženju, mi isto želimo imati dignitet.

Lijepa riječ je lijepa riječ, ali sredstvo mjerenja vrijednosti je novac. Vrijediš onoliko koliko cijeniš sebe i koliko te plate, kaže Bilobrk.

Uglavnom 43 vijećnika će mjesečno primati naknadu 600 kuna mjesečno(neto), puta 12 to je  …izračun je jednostavan…

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.