Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Sastavljala neistinite platne liste

Neslužbeno doznajemo kako je ustanova o kojoj je riječ Dječji vrtić “Sisak Stari”, a riječ je o djelatnici računovodstva protiv koje je, tadašnja ravnateljica, nakon provedene revizije , podnijela kaznenu prijavu.

Neslužbeno doznajemo kako je ustanova o kojoj je riječ Dječji vrtić "Sisak Stari", a riječ je o djelatnici računovodstva protiv koje je, tadašnja ravnateljica, nakon provedene revizije , podnijela kaznenu prijavu.

Postupajući po prijavi odgovorne osobe sisačke gradske ustanove, policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su proveli kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje da je počinila kaznena djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave te zlouporabe položaja i ovlasti. Naime, istraživanjem je utvrđeno da je ona kao zaposlenica te ustanove iskoristila svoj položaj i ovlasti te je od siječnja 2011. do travnja 2013. godine za sebe i nekoliko drugih djelatnika sastavljala neistinite platne liste, na kojima je iskazivala veća potraživanja svoje ustanove prema Gradu Sisku nego što su ona stvarno bila. Također je obračunavala i izvršila uplate nepripadajućih doprinosa na lažno prikazan bruto iznos. Na taj je način oštetila Grad Sisak, a sebi i drugima pribavila protupravnu imovinsku korist u  iznosu od 2.746.848 kuna. Protiv nje će Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku biti podnesena kaznena prijava zbog navedenih kaznenih djela. Neslužbeno doznajemo kako je ustanova o kojoj je riječ Dječji vrtić “Sisak Stari”, a riječ je o djelatnici računovodstva  protiv koje je ,  tadašnja ravnateljica, nakon provedene revizije ,  podnijela kaznenu prijavu.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.