Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Skupština RK Moslavina Kutina

Podršku klubu dali su tom prilikom predsjednik Zajednice sportskih udruga Eduard Gelešić, Filip Jankoski ispred NK Moslavine, kao i gradonačelnik Kutine Andrija Rudić.

Podršku klubu dali su tom prilikom predsjednik Zajednice sportskih udruga Eduard Gelešić, Filip Jankoski ispred NK Moslavine, kao i gradonačelnik Kutine Andrija Rudić.

RK Moslavina održao je redovnu godišnju Skupštinu na kojoj je vodstvo kluba podnijelo poslovno i financijsko izvješće za razdoblje od 1.1.2013. do 31.12.2014. godine. Predsjednica kluba Manuela Vukelić Vlajsović naglasila je kako se prihodi iz godine u godinu drastično smanjuju. Rezultat je to ekonomskih (ne)prilika i izostanka potpore najjače gradske tvrtke Petrokemije, ali i sponzora poput Croatia osiguranja i ostalih manjih sponzora. Iako je Grad Kutina povećao izdvajanja za 50.000 kn, uz nekoliko sponzora kojima se predsjednica zahvalila, financiranje kluba i dalje je borba koja predstoji. Manuela Vukelić Vlajsović osvrnula se i na prethodno razdoblje.

0203 rk moslavina U4

«Iako su ranije prihodi bili i do 4 puta veći nego u 2014. i gubitak je bio proporcionalno veći, zato današnje financijsko poslovanje ocjenjujem odličnim jer su vraćeni dugovi dobavljačima iz ranijih razdoblja, bez stvaranja novih», rekla je predsjednica kluba.

Direktor kluba Boris Gutrung u izvješću o radu izvijestio je o natjecanjima svih ekipa RK Moslavine, naglasivši kako je RK Moslavina jedan od rijetkih klubova u kojem su aktivne sve generacije propisane odredbama HRS-a. Kako je istaknuo Gutrung, dvije najmlađe generacije RK Moslavine ulijevaju nadu, a rezultati na kraju kalendarske godine su vrlo dobri. Nižu se pobjede i na domaćem i gostujućim terenima, a i u kutinskoj dvorani potpora je sve veća.

Članovi navijačke skupine Gerila to su potvrdili i na Skupštini izražavajući potporu klubu i igračima RK Moslavine.     RK Moslavina u 2014. je godini obilježio 60 godina rukometa u Kutini sedmodnevnim programom uz renomirane sportske goste sa svih razina, za što su obol dale generacije bivših i sadašnjih trenera, igrača, te štovatelja i prijatelja RK Moslavine.

Treba reći i da je igrač RK Moslavine Domagoj Pleše proglašen sportašem 2014. godine. U planu za 2015. vodstvo kluba stoji čvrsto na zemlji i cilj je zadržati ekipe na okupu, uz naravno postizanje što boljih rezultata u natjecanjima svih rangova.

Podršku klubu dali su tom prilikom predsjednik Zajednice sportskih udruga Eduard Gelešić, Filip Jankoski ispred NK Moslavine, kao i gradonačelnik Kutine Andrija Rudić. Čestitao je Upravi kluba na borbi za opstanak i racionalnosti u uvjetima u kojima je sportu izostala značajna potpora iz Petrokemije, te posebno svim igračima i trenerima koji su u ovakvim uvjetima ostvarili izvrsne rezultate, što je bio iznimno težak posao

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.