Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Stožer potvrdio – odblokirani računi Petrokemije

„Jednokratnim vraćanjem duga omogućena je normalizacija s HPB-om čime je došlo do deblokade poslovnih računa Petrokemije d.d.“, istaknuto je u službenoj obavijesti Zagrebačkoj burzi.

„Jednokratnim vraćanjem duga omogućena je normalizacija s HPB-om čime je došlo do deblokade poslovnih računa Petrokemije d.d.“, istaknuto je u službenoj obavijesti Zagrebačkoj burzi.

Stožer za obranu Petrokemije u Priopćenju za javnost potvrdio je kako su računi Petrokemije odblokirani maksimalnim naporom Uprave Petrokemije d.d. te da je osigurana daljnja opskrba mineralnim gnojivima hrvatskog tržišta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Željko Klaus, glasnogovornik Stožera komentirao je blokadu računa Petrokemije i rješenje problema.

 

 

U službenom priopćenju Uprava Petrokemije d.d. o tome je izvijestila Zagrebačku burzu.

Blokada je skinuta jednokratnim vraćanjem potraživanja po regresnom dugu za jednog od dugoročnih kupaca Petrokemije d.d. „Jednokratnim vraćanjem duga omogućena je normalizacija s HPB-om čime je došlo do deblokade poslovnih računa Petrokemije d.d.“, istaknuto je u službenoj obavijesti Zagrebačkoj burzi.

U priopćenju se dodaje kako „Unatoč činjenici da je Uprava Petrokemije d.d. ponudila Hrvatskoj poštanskoj banci prihvatljiv model za rješenje nastalog duga HPB je u petak 6. ožujka 2015. provela blokadu poslovnih računa Petrokemije d.d. Uprava Petrokemije d.d. ponovno napominje da do navedene blokade nije trebalo doći jer je bilo ponuđeno prihvatljivo rješenje za osiguranje potpunog pokrivanja potraživanja HPB – a.“

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na kraju priopćenja Uprava Petrokemije zaključuje kako su „osigurane dovoljne količine mineralnog gnojiva za proljetnu sjetvu te ni na koji način u ovom važnom dijelu godine nije dovedena u pitanje opskrba hrvatske poljoprivrede.“

U Petrokemiji je u tijeku realizacija Revizije programa restrukturiranja i financijske konsolidacije Petrokemije d.d. 2015. – 2019. g. kojim bi se trebalo stabilizirati poslovanje Petrokemije, a za njegovu daljnju realizaciju nužno je potrebno razumijevanje i podrška institucija i opskrbljivača prirodnog plina, stoji na kraju službenog Priopćenja Uprave Petrokemije d.d.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.