Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Tribina u organizaciji Foruma hrvatskih integracija

Pred nama se nalazi preporod hrvatskog naroda

Pred nama se nalazi preporod hrvatskog naroda

U  organizaciji Foruma hrvatskih integracija u Sisku je u petak, 20. ožujka  održana tribini na kojoj se govorilo o masovnom iseljavanju iz Hrvatske, opasnom trendu demografskog pada i odnosu Republike Hrvatske prema Hrvatima izvan Domovine.
Odnos institucija prema iseljeništvu i Hrvatima izvan Hrvatske, osobna iskustva iseljenika i povratnika, u Hrvatskoj se može izvrsno živjeti – zašto ostajem u Hrvatskoj?, Hrvatska ima nevjerojatan potencijal bile su teme tribine na kojoj su govorili prof. dr. sc. Zvonimir Šeparović i Zdravko Tomac te mr. sc. Antun Babić. Babić je pojasnio kako su problemi masovnog iseljavanja i negativne demografske slike u Hrvatskoj posebno aktualizirani u posljednje vrijeme, a naročito u Sisku gdje su dodatno naglašeni zbog teške gospodarske situacije.

tribina-iseljavanje1-300x187

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić tribini je nazočio i kao osobni izaslanik hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Ukazana mi je velika čast,rekao je Žinić, osvrnuvši se i na teme tribine. Naša država treba omogućiti mladima zapošljavanjezaustavimo sve veće iseljavanje.

Babić je dodao kako im je želja iz Siska poslati poruku da se možda pred nama nalazi preporod hrvatskog naroda u 21. stoljeću. „U to treba vjerovati, za to treba raditi, treba se truditi, a to možemo postići samo ako prebrodimo naše unutarnje podjele i ako povežemo potencijale koje Hrvatska ima u svom iseljeništvu“, zaključio je Babić.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.