Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

U Sisku prikazan edukativni film Roberta Knjaza “Razmisli – treba znati stati”

Maloljetnička zloupotreba alkohola postaje sve veći društveni problem, a kako bi se što više educirali maloljetnici i javnost o opasnostima koje iz njega proizlaze, u Domu kulture „Kristalna kocka vedrine“ u Sisku, učenicima sedmih i osmih razreda prikazan je edukativni film „Razmisli – treba znati stati“, autora Roberta Knjaza.

Ovaj edukativni film o opasnostima maloljetničke zloupotrebe alkohola prikazan je u sklopu nacionalne kampanje „Razmisli treba znati stati“ Zagrebačke pivovare, a nastao je u partnerstvu s Agencijom za odgoj i obrazovanje.

Film je zamišljen kao nastavni materijal za edukaciju u sklopu zdravstvenog odgoja u osnovnim i srednim školama, a okupio je mnogobrojne stručnjake i poznate osobe koji su upozorili na opasnosti koje donosi prekomjerna konzumacija alkohola u  maloljetničkoj dobi.

Na sisačkoj projekciji filma sudjelovala je dr. Slobodanka Keleuva, pomoćnica za hitnu medicinu Grada Zagreba , koja je ovom prilikom istaknula na koji način alkohol šteti našem tijelu:

 

 

11072583_10205064204903320_1959177576_n

 

Dr. Keleuva napomenula je kako mladi ljudi, u fazi odrastanja, imaju puno energije, koju bi trebali usmjeriti na nešto što će biti dobro za njih:

 

 

Na projekciji je nazočila i Ida Prester, popularna glazbenica i voditeljica,  u ulozi ambasadorice projekta, koja, kako kaže, nikada ne pije alkohol :

 

 

11080147_10205064204823318_309149519_n

 

Ida Prester kaže kako je jako važno ljudima otvoriti oči i osvjestiti ih koliki problem se krije u alkoholu:

 

 

Učenici i nastavnici također su se upoznali sa zabrinjavajućim podacima i činjenicama u filmu koji su iznijeli stručnjaci u tom području , a jedan je od njih i podatak da se godišnje 400 mladih liječi u bolnicama zbog pretjeranog konzumiranja alkohola, što predstavlja sve već problem u Hrvatskoj.

Zagrebačka pivovara podržavanjem ovog filma nastavlja s aktivnostima u sklopu kampanje „Razmisli“ jer je svjesna da kao lider na domaćem pivskom tržištu ima odgovornost i obvezu istaknuti važnosti edukacije maloljetnika i opće javnosti o tom problemu. Tako ovim edukacijskim filmom u sklopu kampanje „Razmisli“ s glavnom komunikacijskom porukom „Treba znati stati“ Zagrebačka pivovara želi zajedno s vrhunskom ekipom stručnjaka i javnih osoba pridonijeti sprečavanju maloljetničke konzumacije alkohola i upozoriti javnost na ovo društveno neprihvatljivo ponašanje.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.