Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

“Županov pehar” – ocijenjena najbolja vina sorte škrlet

„Županov pehar“ naziv je manifestacije na kojoj se nagrađuje najbolje vino autohtone sorte Moslavine i Pokuplja – škrleta. Nakon niza godina u kojima se nije održavala, u dogovoru s vinarima, manifestacija se vratila u Sisačko-moslavačku županiju,  te ponovo okupila vinare – profesionalce, ali i amatere.

U klijeti obitelji Marinčić-Pranjić u Jazveniku jučer se održalo ocjenjivanje vina škrlet, koje je  bilo pripremni, radni dio manifestacije „Županov pehar“, u kojoj će prigodi biti proglašen najbolji škrlet u dvije kategorije: amatera i profesionalaca. Na ocjenjivanju je nazočila i zamjenica sisačko-moslavačkog župana Anita Sinjeri Ibrišević:

 

 

P1040626

 

Edi Maletić, profesor s Agronomskog fakulteta u Zagrebu, istaknuo je kako su ovom prilikom ocjenjivali 20-ak tzv. amaterskih uzoraka, od proizvođača koji uglavnom vino proizvode za svoje vlastite potrebe, te 10-ak uzoraka koji dolaze od tržišnih proizvođača koji imaju zaštićena vina:

 

 

Maletić je također naglasio kako je škrlet perjanica vinogradarstva u Moslavini i Pokuplju, sorta koja zaslužuje pažnju znanstvenika, ali i drugih ljudi:

 

 

Najbolje ocijenjena vina priznanja će dobiti na manifestaciji „Županov pehar“  koja će se održati 20. ožujka u 18 sati u Voloderskoj kleti.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.