Ostalo

Danas jedemo škarpinu

Kada su riba i krumpir napola pečeni, prelijte ih pripremljenim preljevom.

Kada su riba i krumpir napola pečeni, prelijte ih pripremljenim preljevom.

1 kg škarpine

1limun

100 ml maslinova ulja

200 ml bijelog vina

500 mlvode

3 češnja češnjaka

sol

Crni papar mljeveni

Lovor sušeni

ružmarin

1 kg krumpira

1 žlicaVegete 

Priprema:

Ribu očistite, operite i nakapajte limunovim sokom pa ostavite stajati oko pola sata. Zatim je malo posolite i popaprite.

U pleh ili vatrostalnu posudu stavite na malo ulja pripremljenu ribu i krumpir narezan na veće komade. Pecite u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 220°C.

U međuvremenu pripremite preljev: u posudu stavite maslinovo ulje, vino, vodu, češnjak prerezan napola, papar, lovorov list, ružmarin i Vegetu pa sve malo prokuhajte.

Kada su riba i krumpir napola pečeni, prelijte ih pripremljenim preljevom. Pečenje traje ukupno oko 40 minuta.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version