Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Drugi poraz petrinjskih hrvača

U V. kolu hrvačke Premijer lige Petrinja je na domaćem terenu poražena od Sesvetskog Kraljevca rezultatom 2:6.

55-59 kg Marko Grabovac – David Borecki 1:0 (9:0 tt 2,05 min.)
66 kg Vedran Mitrović – Luka Šačić 0:1 (9:18 tt 4,45 min.)
71 kg Matej Marjanović – Mario Stjepić 0:1 (6:6)
75 kg Marko Mitrović – Danijel Janečić 0:1 (tuš 1,53 min.)
80 kg Danijel Krizmanić – Neven Žugaj 0:1 (1:9 tt 2,37 min.)
85 kg Ivan Barišić – Filip Šačić 0:1 (2:4)
98 kg Tomislav Lavrić – Nenad Žugaj 0:1 (0:4)
98-130 kg Stjepan Lavrić – Dominik Hundrić 1:0 (11:0 tt 1,12 min.)

Nakon poraza u Varaždinu Petrinjcima je ovo drugi poraz u ligaškom natjecanju. U oba slučaja razlozi su isti. Zbog povreda i nemogućnosti nastupa  trener Petrinje Franjo Pereković nije mogao računati na standardne prvotimce: Borisa Baničeka, Kristijana Šimatića, Roberta Sigura, Anđelka Barišića i Vinka Kadečku, tako da je bio prinuđen  dati više prostora u ovoj sezoni  i drugim hrvačima iz seniorskog sastava kluba Marku Grabovcu, Vedranu i Marku Mitroviću te Mateju Marjanoviću.
Vedran Mitrović i Matej Marjanović u samom početku svojih borbi ostvarili su značajnu prednost nad svojim protivnicima i mogli su doći do pobjede da nisu u završnici borbi „prosuli“ stečenu prednost.
Ivan Barišić u svom prvom ligaškom nastupu u ovoj sezoni ostvario je poraz, unatoč vodstvu nad Šačićem 2:0 koje  nije uspio sačuvati do kraja borbe.
Reprezentativci u sastavu Kraljevca Janečić i braća Žugaj ostvarili su sigurne pobjede, tako da su Petrinjci uspjeli doći do bodova u najlakšoj i najtežoj kategoriji u kojima su Marko Grabovac i Stjepan Lavrić vrlo uvjerljivo savladali svoje protivnike.

Trener Petrinje Franjo Pereković komentirao je susret:
Teško je očekivati postizanje vrhunskog rezultata ukoliko nemate na raspolaganju 4-5 prvotimaca koji su okosnica ekipe koja je osvojila prošlogodišnji naslov. Sreća je što  imamo dovoljan broj seniora kojima možemo popuniti i zamijeniti gotovo polovicu prve ekipe i  koji mogu pružiti dostojan otpor jakom protivniku kakav je Kraljevac.
Vedran Mitrović, Matej Marjanović i Ivan Barišić uz malo više koncentracije mogli su doći do pobjeda tako da bi i konačni rezultat bio nešto povoljniji za nas.
Činjenica je kako su gotovo svi klubovi i u ovoj sezoni doveli pojačanja  i dodatno se ojačali. Međutim to nas baš i ne bi puno opterećivalo, kao što je to bio slučaj i u prošloj sezoni, ukoliko bi nas povrede naših prvotimaca zaobišle i ukoliko bi imao na raspolaganju sve hrvače.
Nas očekuje još jedan težak meč odgođenog I. kola sa Sesvetama koji bi morali dobiti kako bi u nekim kalkulacijama došli u prigodu da u jesenjem dijelu natjecanja obranimo prošlogodišnji naslov.
Jednako tako nas očekuje i Prvenstvo Hrvatske za seniore grčkorimskim načinom hrvanja koje će se 2. svibnja 2015. održati u Varaždinu gdje bi trebali obraniti prošlogodišnji naslov državnog prvaka.
Imamo kvalitetnu i perspektivnu ekipu koja i u ovoj sezoni može ostvariti vrhunski rezultat uz uvjet da budemo kompletni u nastavku natjecanja.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.