Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Likovna kolonija u Letovaniću usprkos kiši

Povodom predstojećeg Dana općine Lekenik, u Letovaniću je u subotu ujutro otvorena likovna kolonija koju su organizirali Općina Lekenik i Turistička zajednica općine Lekenik.Nakon kraćeg prekida, povratak je to tradicije koja je u ovom mjestu likovne umjetnike okupljala desetak godina.

Na imanju na kojem se nalazi i Etno zbirka Škofač te susjednom imanju Žagrović, okupljene je pozdravio i likovnu koloniju otvorio, načelnik Općine Lekenik Ivica Perović.

P1050349P1050360

„Pozvali smo likovne umjetnike s područja cijele Republike Hrvatske i zaista danas ih ovdje ima iz svih krajeva – od Slavonije do Međimurja, od Turopolja do Dalmacije i ja im zaista zahvaljujem na tome što su došli, usprkos kiši.Tu je tridesetak likovnih umjetnika koji će stvarati svoja umjetnička djela.Po završetku kolonije svoja će djela donirati Turističkoj zajednici općine Lekenik koja će ih ponuditi svima koji budu zainteresirani donirati određeni iznos u humanitarne svrhe. Prikupljena sredstva bit će donirana najpotrebitijim stanovnicima ovoga kraja.Znate da su prošle godine općinu Lekenik zadesile tri katastrofalne poplave i još uvijek ima potrebitih na našem području.Djela će se moći vidjeti i na web stranici naše Turističke zajednice, a sljedeći tjedan, u subotu, 25. travnja, bit će izložena i na svečanoj sjednici povodom Dana općine“.

Inače, u sklopu proslave Dana općine Lekenik, uz spomenutu svečanu sjednicu,sljedeći će tjedan biti održano i niz drugih događanja –  vjerskih, komemorativnih, kulturnih, sportskih i zabavnih, najavio je načelnik Perović.

Za Dan općine, Lekeničanima stiže još jedan poklon, neslužbeno je najavio načelnik Perović, upozorivši kako uz dobru – postoji i ona manje dobra strana vijesti.

„Ono što mogu neslužbeno najaviti, što će biti svojevrsni poklon ne samo mještanima općine Lekenik nego i cijele Sisačko-moslavačke županije je otvaranje dionice autoceste Buševec – Lekenik.Prema neslužbenoj informaciji otvaranje bi trebalo biti 22. travnja 2015. Nadam se da će ta informacija biti i službeno potvrđena sljedeći tjedan.Radosni smo zbog toga jer to će doprinijeti i gospodarskom razvoju našeg kraja.No, na neki način smo i žalosni zbog informacije da će se dionica od Velike Gorice do Lekenika naplaćivati.Mislim da bi u ovom trenutku, dok se ne izgradi autocesta sve do Siska, odnosno Petrinje, i zbog gospodarskog stanja i socijalne situacije u cijeloj županiji, trebalo razmisliti i možda odgoditi naplatu za neka malo bolja vremena.No to sve ovisi o Vladi RH i o Hrvatskim autocestama“, rekao je načelnik Općine Lekenik Ivica Perović.

 

Iz Etno zbirke Škofač u Letovaniću

P1050342P1050346P1050337P1050344

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.